reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AOC uvádí zakřivený 35" monitor s 200Hz panelem

8.11.2016, Jan Vítek, aktualita
AOC uvádí zakřivený 35" monitor s 200Hz panelem
Společnost AOC si připravila monitor AGON AG352QCX, který má mít neobyčejně malý poloměr zakřivení, a to rovné dva metry. Při pohledu na konkurenční produkty ale zjistíme, že 2000R není zase tak extrémní, ale o to nakonec nejde.
AOC uvádí, že zakřivení 2000R je pro hráče zcela optimální, i když ti by museli od tohoto monitoru sedět přesně dva metry daleko, aby každý bod na jeho obrazovce byl od nich stejně daleko. Výrobci monitorů se ale o takovou věc ani nesnaží a v praxi stačí i menší zakřivení na to, aby se dosáhlo kýženého efektu. Oněch 2000R ale rozhodně není zakřivení, které by mělo být nevídané. Takový 34" Samsung CF791 má ještě větší, a to 1500R.





AOC AGON AG352QCX využívá velký 35palcový panel typu MVA, který má poměr stran 21:9 při rozlišení 2560 x 1080. To není o moc větší pracovní plocha, než má panel s Full HD, a tak nebude ani zapotřebí vysoce výkonná herní sestava na to, abychom mohli hrát v nativním rozlišení. Pozorovací úhly jsou 178 stupňů v obou směrech, z hlediska barev je stoprocentně pokrytý barevný prostor sRGB a odezva jsou akceptovatelné 4 ms. A že jde o moderní herní monitor, nesmí chybět vysoká obnovovací frekvence, která v tomto případě může být mezi 30 a 200 Hz s podporou Adaptive Sync, a tedy i AMD FreeSync.





Další technologie dodala samotná společnost AOC, přičemž ty se pochopitelně týkají především hraní. Je tu režim, díky němuž máme dosáhnout jen minimálního zpoždění, a to input lag, i když v případě monitorů je tématem spíše zpoždění na výstupu, ne na vstupu. Dále tu je AOC Shadow Control, čili firemní verze populárního nastavování gama profilů, aby byly lépe vidět tmavé části obrazu. Nakonec jsou samozřejmostí AOC Flicker-Free a Low Blue Light Technology.

Na monitoru nás může také zaujmout stojan v podobě trojnožky, který umožní nastavení výšky, naklopení i natočení obrazovky. Na zadní straně jsou vícebarevné LED prosvětlující čtyři pruhy, jež můžeme nastavit pomocí ovladače AOC QuickSwitch. Mezi rozhraní pak patří D-Sub, dual link DVI, HDMI 2.0, DisplayPort 1.2, hub se dvěma USB 3.0, mikrofonní a audio konektory a vedle toho tu jsou dva 5W stereo reproduktory.

AGON AG352QCX bude na evropských trzích od prosince za cenu cca 21.000 Kč

Zdroj: Hexus.net
reklama