reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apacer uvádí zabezpečená SSD s rozhraním PATA

19.4.2013, Jan Vítek, aktualita
Apacer uvádí zabezpečená SSD s rozhraním PATA
Rozhraní Paralel ATA stále žije, alespoň v nabídce firmy Apacer, která na něm založila dvojici nových SSD AFD 257 a AFD 187. Ta mají poskytnout pokročilé funkce pro zabezpečení a liší se tím, že první je klasický mobilní disk se 44pinovým...
Rozhraní Paralel ATA stále žije, alespoň v nabídce firmy Apacer, která na něm založila dvojici nových SSD AFD 257 a AFD 187. Ta mají poskytnout pokročilé funkce pro zabezpečení a liší se tím, že první je klasický mobilní disk se 44pinovým konektorem a druhý je menší 1,8" model se 40pinovým konektorem.





Mezi jejich bezpečnostní funkce patří Full Erase, která zajistí kompletní smazání dat v oddílech User Block (běžná uživatelská data) i Free Block (data pro zajištění parity), pak tu je funkce Destroy, jejíž úkolem je nevratné smazání dat i ze systémových bloků a nakonec je tu Virtual Write, jež má citlivá data na disku naopak chránit. Založena je na konceptu virtualizace zápisu a umožní uživatelům si vybrat, zda chce data opravdu zapsat do buněk disku, nebo jen do dočasného prostoru, kde jsou od uložených dat oddělena. V případě problémů tak stačí restartovat počítač, a okamžitě se tak zbavit dočasně uložených dat.

Model AFD 257 má svůj konektor umístěn na spodní straně pro použití se systémy Plug and Play a pro uzavřené systémy je tu také alternativa s propojením pomocí externě vedených kabelů. Co se týče kapacit, pak k dispozici budou verze s až 256 GB a podporou PIO Mode 4, MWDMA Mode-2 a Ultra DMA-6, 72bitovým kódem ECC, monitoringem opotřebení a podporou S.M.A.R.T. Uživatelé si také budou moci vybrat mezi SSD s buňkami SLC slibujícími větší výdrž a MLC, jež budeou zase levnější. Modely s SLC také garantují, že budou funkční i při teplotách ód -40 °C do 85 °C.

Zdroj: TZ Apacer
reklama