reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple chystá další keynote na pondělí 18. října, čekají se MacBooky Pro

13.10.2021, Milan Šurkala, aktualita
Apple chystá další keynote na pondělí 18. října, čekají se MacBooky Pro
Předpokládalo se, že budou dvě podzimní keynote Applu a nyní to bylo také potvrzeno. Apple oznámil, že se další představení nových produktů bude konat 18. října. Patrně se tam představí MacBooky Pro.
Poslední měsíce se předpokládalo, že Apple uspořádá dvě podzimní keynote. Na té v září byly představeny např. nové iPhony 13 a iPady, ale chyběly MacBooky Pro, o kterých se mluví už delší dobu. I díky tomu se druhá keynote zdála být ještě více pravděpodobnou. Nyní už víme, že se tak skutečně stane a další představení nových produktů na nás čeká v pondělí 18. října v 19:00 našeho času. Nese název Unleashed a zatím můžeme stále jen hádat, co vše se představí.
 
Apple Unleashed Event
 
S pravděpodobností hraničící s jistotou to vypadá na již zmiňované MacBooky Pro se 14" a 16" displejem. Hovoří se o podsvícení pomocí Mini LED a 120Hz obnovovací frekvenci. Dále by měly dostat výkonnější procesor Apple M1X. Oproti 13" variantě, která má Apple M1 s 8 procesorovými jádry (konfigurace 4+4) a 8 jádry GPU, výkonnější M1X by podle posledních informací měl mít 10 jader (8 výkonných a jen 2 úsporná jádra). Také se počítá s vyšším grafickým výkonem díky 16 nebo dokonce 32 jádrům GPU. Dále se mluví o čtečce SD karet a HDMI portu.
 
To by ale nemělo být všechno. Některé zdroje zmiňují také výkonnější variantu Mac mini s procesorem M1X a více porty pro připojení dalšího příslušenství. V neposlední řadě by to měla být nová generace sluchátek AirPods 3. Očekává se podpora pro Apple Lossless Audio Codec a vyšší výdrž baterie.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama