reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple OS X 10.10 Yosemite propojuje Macy s iOS 8

5.6.2014, Milan Šurkala, aktualita
Apple OS X 10.10 Yosemite propojuje Macy s iOS 8
Nová verze operačního systému Apple OS X 10.10 Yosemite přináší zejména možnost trvalé synchronizace se smart zařízeními vybavenými operačním systémem Apple iOS 8. Nyní už na Macu můžete telefonovat.
Společnost Apple vydala novou verzi operačního systému OS X 10.10 Yosemite. Jednou ze změn jsou upravené ikonky a použití průhlednosti. Hlavní změnou je ale funkce Handoff, upravený Airdrop a obecně technologie umožňující trvalou a okamžitou synchronizaci Macu se zařízeními vybavenými novým operačním systémem Apple iOS 8. Díky bezdrátovému připojení Wi-Fi a Bluetooth nyní můžete psát zprávu na iPhonu a dokončit ji na Macu, ze kterého ji i odešlete (Mac už sám toto deleguje na iPhone). Stejně tak můžete např. hovor přijmout jak na telefonu, tak na počítači, kdy se využije reproduktor a mikrofon počítače. Naopak třeba rozpracovaný dokument můžete snadno otevřít na iPhonu a pokračovat v jeho editaci např. cestou do práce.


Apple OS X 10.10 Yosemite


Další funkcí je možnost sdílení připojení a zařízení mohou fungovat jako hotspot. Vylepšení se dočkala i funkce Spotlight nebo iCloud Drive. Ten nyní funguje podobně jako Dropbox a umožňuje synchronizovat nejen se zařízení s operačním systémem iOS, ale také Windows. Vývojáři mají k dispozici nový OS X Yosemite už nyní, běžní zákazníci se mohou připojit do beta testování. Konečná verze bude uvolněna na podzim.

Zdroj: www.arstechnica.com, www.geek.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama