reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple představuje vylepšený iPod nano, touch a další novinky

10.9.2008, Marek Štelčík, aktualita
Apple představuje vylepšený iPod nano, touch a další novinky
Steve Jobs představil včera večer světu další varianty svých celosvětově oblíbených přehrávačů iPod. Šéf společnosti Apple navíc potvrdil to, že klasický iPod založený na pevném disku skončí, zůstat má pouze jedna verze s kapacitou 120 GB,...
Steve Jobs představil včera večer světu další varianty svých celosvětově oblíbených přehrávačů iPod. Šéf společnosti Apple navíc potvrdil to, že klasický iPod založený na pevném disku skončí, zůstat má pouze jedna verze s kapacitou 120 GB, která převezme cenu 80GB modelu, tedy 249 amerických dolarů.
Vylepšení se naopak dočkal iPod nano, který je nyní tenký pouhých 6 milimetrů, což z něj dělá nejtenčí iPod v historii. Celkové rozměry jsou tedy 91 x 38 x 6 mm, hmotnost je 36,8 g. Velikost displeje je 2“ a rozlišení QVGA. Společnost zabudovala i snímače polohy, tudíž přepnutí na další skladbu můžete uskutečnit zatřepáním. Novinku si můžete vybrat v jedné z osmi barev. Nový iPod nano je vyrobený z hliníku a skla a má zaujmout nižší cenou, tedy 8GB varianta bude stát 149 amerických dolarů a variantu s kapacitou 16 GB si pořídíte za 199 dolarů. Výdrž baterie by měla být 24 hodin na poslech hudby a 4 hodiny přehrávání videa.


U přehrávače iPod touch společnost zabudovala systém Nike+iPod (nutno dokoupit senzor, který si dáte do boty), na bok je přidáno ovládání hlasitosti a velikost displeje zůstala nezměněna. Přehrávač je však tenčí a odolnější (zadní kryt je kovový), konkrétně nabízí rozměry 104 x 60 x 8 mm a hmotnost 114 g. Cena 8GB modelu je 229 amerických dolarů, 16GB model stojí 299 dolarů a 32GB si pořídíte za 399 dolarů. Výdrž společnost udává zhruba 36 hodin poslechu hudby a 6 hodin přehrávání videa.
Na straně přehrávače iPod shuffle se toto příliš nezměnilo, společnost přidala do nabídky pouze jedinou barvu. I cena zůstává stejná, 1GB model je za 49 dolarů a 2GB model za 69 dolarů.
Apple dále představila systém Genius vytvářející automaticky playlisty z nahraných skladeb, dle jejich podobnosti. Tento systém budou mít vylepšené přehrávače obsažen. Steve Jobs navíc dodal, že v iTunes přibudou seriály ve vysokém rozlišení (HDTV) za 2,99 dolaru, což je o dolar více, než tradiční rozlišení. Poslední představená novinka byl nový firmware u telefonu iPhone, který má odstranit několik chybek.

Zdroj: Dailytech, Laptoplogic
reklama