reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple připravil levné 21,5" iMacy

18.6.2014, Jan Vítek, aktualita
Apple připravil levné 21,5" iMacy
Společnost Apple se rozhodna na trh vypustit nové desktopové počítače iMac, které nabídnou obrazovku o úhlopříčce 21,5" a procesory Intel Core i5. Podívejme se, co vše mají ve specifikacích a za kolik.
Dnes představené počítače Apple iMac slibují kvalitní 21,5" displej typu IPS s rozlišením 1920 x 1080. Nejlevnější model s cenou 1099 USD má pak ve výbavě 1,4GHz dvoujádrový procesor Intel Core i5, jehož frekvence se může díky Turbo Boost vyšplhat až na 2,7 GHz. Tento procesor pak obsahuje také grafické jádro Intel HD Graphics 5000, které má oproti řadě HD Graphics 4000 o poznání vyšší výkon. Dále tu máme 8 GB operační paměti, 500GB pevný disk, moderní rozhraní Wi-Fi 802.11ac, dva porty Thunderbolt a čtyři USB 3.0.





V operačním systému se již nachází předinstalované aplikace iLife a iWork. První z nich slouží ve spolupráci s iMovie pro zpracování videí, její součástí je také GarageBand pro výuku hraní na hudební nástroje nebo také iPhoto pro správu fotografií. iWork zase zahrnuje aplikace pro práci, takže jde o Pages, Numbers nebo Keynote. iWork for iCloud pak poslouží pro vytváření dokumentů na iPadu, ovšem zatím jde o betaverzi. Aple také oznámil, že očekávaná verze OS X Yosemite bude volně k dispozici letos na podzim.

Zmíněný levný iMac si můžeme před koupí také mírně upravit a zvolit si namísto 500GB disku model s kapacitou 1 TB, popřípadě 1TB Fusion Drive nebo rovnou SSD s kapacitou až 256 GB. To bude celkem vhodné, protože základní disk má otáčky jen 5400 RPM a nejspíše půjde o notebookový model, jehož výkon nebude zrovna oslnivý. Více informací se dozvíte na stránkách výrobce (viz zdroj).

Zdroj: TZ Apple
reklama