reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple uvádí nové počítače iMac

24.9.2013, Jan Vítek, aktualita
Apple uvádí nové počítače iMac
Společnost Apple si připravila vedle nových telefonů iPhone 5S a 5C také nové, či spíše aktualizované počítače iMac. Ty získaly čtvrtou generaci procesorů Intel Core se čtyřmi jádry, nové grafické čipy, rychlejší SSD s rozhraním PCI Express...
Společnost Apple si připravila vedle nových telefonů iPhone 5S a 5C také nové, či spíše aktualizované počítače iMac. Ty získaly čtvrtou generaci procesorů Intel Core se čtyřmi jádry, nové grafické čipy, rychlejší SSD s rozhraním PCI Express a také aktuální verzi rozhraní Wi-Fi, čili 802.11ac.





Nejmenším z nových modelů je 21,5" iMac se čtyřjádrovým procesorem Core i5 na 2,7 GHz a integrovaným grafickým čipem Iris Pro. Ten sice moderní 3D hry neutáhne, ale jinak jde o velmi slušnou integrovanou grafiku. Pro náročnější je tu pak lepší 21,5" iMac vybavený 3,4GHz čtyřjádrovým Core i5 a některým z čipů NVIDIA GeForce 700, jež bude v porovnání s předchozí generací o 40 % rychlejší a k dispozici bude mít dvojnásobek paměti. Toto platí i pro oba 27" modely, přičemž ten nejlepší bude vybavený procesorem s frekvencí ještě o 100 MHz vyšší a grafickým čipem NVIDIA GeForce GTX 780M se 4 GB paměti.

Fusion Drive pro ukládání dat slibuje o polovinu vyšší výkon než předchozí generace. Využije se zde kombinace HDD a SSD, které ponese nejčastěji využívaná data, přičemž zákazník si bude moci vybrat mezi kapacitami 1 a 3 TB. Pokud však bude chtít pouze SSD, maximem je 1 TB.

Standardem pro nový iMac je pak 8 GB paměti RAM a 1 TB na disku a maximem pak 32 GB paměti a 3 TB pro data. Dále tu máme dva porty Thunderbolt, čtyři USB 3.0, certifikace Energy Star 5.2 a EPEAT Gold.

Co se týče softwarové výbavy, ta bude založena na OS X Mountain Lion s aplikacemi Messages, Notification Center, Sharing, AirPlay Mirroring, Dictation, Game Center a Gatekeeper. Zabudován tu bude také iCloud pro snadnější sdílení dat s dalšími zařízeními od Apple.

Zdroj: TZ Apple
reklama