reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple uvádí výhodný balík přeplatného One: Spotify protestuje

16.9.2020, Milan Šurkala, aktualita
Apple uvádí výhodný balík přeplatného One: Spotify protestuje
Společnost Apple se snaží zvýšit podíl služeb na svých celkových příjmech a zákazníky chce přesvědčit i balíčky One, které sdružují několik předplatných do jednoho. Cenová politika je dosti atraktivní.
Apple rozšiřuje nabídku svých předplatných a chce na podobné služby nalákat ještě větší množství zákazníků. Objevuje se tak nyní Apple One, balíček, který sdružuje různá předplatná do jednoho. Zatímco HW je v podání Applu hodně drahý, v případě tohoto předplatného je cena opravdu hodně atraktivní. A to dokonce tak moc, že si Spotify, které nabízí konkurenční streamovací službu k Apple Music, stěžuje na zneužívání dominantního postavení a upřednostňování vlastních služeb, které má dle jeho slov ublížit komunitě vývojářů a ohrožuje svobody uživatelů. Při nastavených cenách není divu, že se Spotify cítí být hodně ohroženo a hledá různá zdůvodnění, proč by se mělo zabránit Applu nabízet nové tarify.
 
Apple One
 
Základem je zde Individuální tarif, který stojí pouhých 285 Kč měsíčně ($14,95), přičemž zahrnuje streamovací služby Apple Music (např. konkurence Spotify) i TV+ (konkurence Netflixu), herní předplatné Apple Arcade a 50GB úložiště na iCloudu. Proti běžným cenám tak zákazník ušetří 167 Kč za měsíc. A aby toho nebylo málo, TV+ a Arcade podporuje rodinné sdílení, takže je mohou využívat i další členové domácnosti bez toho, aniž by za to platili.
 
Dále je tu Rodinný tarif, kdy lze předplatné sdílet s dalšími pěti lidmi za 389 Kč za měsíc ($19,95, toto navýšení se tak v podstatě týká jen Apple Music a člověk ušetří až 197 Kč proti normálu). To je pouhých 65 Kč na osobu za čtyři služby při maximálním využití. Opět je tu Music, TV+ a Arcade, přičemž kapacita iCloudu se zvýšila na 200 GB.
 
V USA, Velké Británii, Austrálii a Kanadě je k dispozici ještě předplatné Premier, které stojí $29,95 (u nás by tak stálo asi 579 Kč), které zahrnuje navíc předplatné Apple News+ a nový program Fintess+ (v ceně $9,99 měsíčně), kde lze najít různé tréninkové programy s okamžitým vyhodnocováním dosažených výsledků. I toto lze sdílet s dalšími 5 lidmi (celkem tedy mezi 6 lidmi) a dostanete rovnou 2TB iCloud.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama