reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Archos VR Glasses: virtuální realita za 30 dolarů

20.10.2014, Jan Vítek, aktualita
Archos VR Glasses: virtuální realita za 30 dolarů
Zrovna nedávno jsme se dozvěděli o nově připravovaném VR headsetu Carl Zeiss VR One, který se na tento trh chystá ještě v tomto roce, a to s cenou 99 USD. Nyní je tu ale konkurence s cenou pouze 30 dolarů.
Pokud je společnost Archos tou, kterou myslíme, pak jde o už poměrně známého výrobce tabletů a telefonů. A jako takový má k levným VR headsetům blízko, neboť ty obvykle využívají namísto vlastního displeje chytrý telefon. To platí pro nové Archos VR Glasses i pro zmíněný a nedávno představený Carl Zeiss VR One.





Archos VR má tedy stát ani ne třetinu ceny konkurenčního modelu od Carl Zeiss, a přitom nabídne výhodu v tom, že bude podporovat libovolné telefony s úhlopříčkou displeje od 5 do 6 palců (doporučeny jsou spíše menší). VR One je omezen na modely mezi 4,7 do 5,2 palce a budeme muset využít šuplíky pro instalaci konkrétního modelu telefonu, přičemž jako první budou k dispozici pouze dva šuplíky pro iPhone 6 a Samsung Galaxy S5. Archos tedy bude univerzální, ale u Carl Zeiss zase máme víceméně jistotu že systém bude s telefonem bez problémů funkční. Archos VR Glasses mohou mít problémy s pronikáním okolního světla nebo i samotným uchycením, ale to jsou samozřejmě jen spekulace.





Na zařízení tedy bude nejdůležitější správné uchycení telefonu, dobrá optika a také dobře provedené uchycení na obličej uživatele, které by mělo být pohodlné a stabilní. Není tedy divu, že Archos VR Glasses mohou být prodávány za tak malou cenu, když jde v podstatě jen o plastovou krabičku s popruhy a dvěma čočkami. Takový produkt pak samozřejmě nebude vyžadovat konkrétní systém, takže se budou hodit telefony s Androidem, iOS i Windows Phone, pokud tedy na nich budeme moci provozovat příslušné aplikace. Archos uvádí, že jich je napříč platformami k dispozici už více než sto, a to různá dema, 3D hry a možné bude ve 3D sledovat také filmy, a to pomocí aplikace Archos Video Player.

Samotný headset přijde na trh už příští měsíc a ještě v tomto roce by jej měl následovat Carl Zeiss VR One a také Samsung GearVR.

Zdroj: Hexus.net
reklama