reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ARM se s novými platformami zaměřuje na mobilní internetová zařízení

2.10.2008, Jan Vítek, aktualita
ARM se s novými platformami zaměřuje na mobilní internetová zařízení
Společnost Intel prozatím v podstatě diktuje trhu s netbooky se svými procesory Atom a s příslušnou platformou a chystá se také více zapojit do obchodu se zařízeními MID, tedy Mobile Internet Devices. Ten se zatím příliš nerozjel, ale do...
Společnost Intel prozatím v podstatě diktuje trhu s netbooky se svými procesory Atom a s příslušnou platformou a chystá se také více zapojit do obchodu se zařízeními MID, tedy Mobile Internet Devices. Ten se zatím příliš nerozjel, ale do budoucna se má stát velmi populární, takže váže pozornost i dalších firem jako ARM Holdings.



Warren East, CEO společnosti ARM, řekl: "Nedávno jsme přišli s našimi výkonnými a nízkospotřebovými platformami Cortex-A8 a A9 pro zařízení MID. V tento trh klademe hodně nadějí a těšíme se, až v příštím roce MID založené na našich platformách přijdou na trh."

Prozatím můžeme najít v přístrojích Nokia N770, N800 a N810 architekturu ARM s grafickým jádrem PowerVR, kterou vyrábí Texas Instruments. Tato zařízení se dají počítat mezi MID, přičemž Intel ještě komerčně nenabízí žádné. ARM má také v této oblasti výbornou pozici už jen z toho důvodu, že jeho platformy pohání 98 procent mobilních telefonů a odtud se může tato firma vydat střetnout s Intelem a jeho x86 platformou, jak se vyjádřil její CEO.

Společnost ABI Research odhaduje, že v roce 2013 překoná prodej MID, ultramobilních PC a netbooků celkem 200 miliónů kusů a trh dosáhne tržeb 27 miliard USD. Z tohoto počtu prodaných zařízení si mají MID ukousnout přes dvě třetiny.

Zdroj: X-bit labs
reklama