reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Arnswalde VR: město z minulosti žije díky virtuální realitě

19.1.2016, Jan Pánek, aktualita
Arnswalde VR: město z minulosti žije díky virtuální realitě
Arnswalde VR je projekt, který vás díky použití virtuální reality přenese do míst, která v současné době ve své původní podobě už neexistují. Konkrétně se jedná o město, po kterém je pojmenovaný, tedy Arnswalde.
Město Arnswalde se nachází v Západních Pomořanech, což je v Polsku blízko hranic s Německem. Právě kvůli tomu neslo město německý název, dnes bychom jej našli na mapě pod polským jménem Choszczno. Město bylo až z 80 % zničeno během druhé světové války, konkrétně během obléhání v roce 1945.

Demo virtuální rekonstrukce města tak pomocí virtuální reality nabídne realistický obraz Arnswalde před válkou a město tehdy vypadalo úplně jinak než dnes. Virtuální realita tak nabízí příležitost, jak zažít prohlídku něčeho, co už neexistuje. Tým vývojářů z Odyssey, který má projekt na svědomí, sestavil původní podobu z roku 1920 pomocí dobových fotografií.


Mezi památkami, které návštěvník při prohlídce spatří, je například kostel Svaté Marie, dále je možné procházet celé ulice s obchody, krčmami a hotelem. Městem se procházejí lidé a všechno vypadá, jako bychom se vrátili do minulosti.

Vývojáři z Odyssey o demu Arnswalde VR prohlásili: "Ukázali jsme náš projekt místním měšťanům a byli jsme doslova zavaleni odezvou - přihlásila se téměř tisícovka lidí (očekávali jsme tak 400), takže jsme museli naplánovat druhou ukázku dema na další den."

Budovy v Arnswalde/Choszcznu budou vykresleny pomocí Unreal Enginu 4, prostředí vypadá jako po skutečné rekonstrukci. Nechybí ani dobové prvky, jako jsou automobily, lidé a dokreslující hudba. Jako pozorovatelna se dá použít i horkovzdušný balón letící po obloze.

Do historického polského města, jak už jej nyní neznáme, můžeme nahlédnout jak pomocí headsetu pro virtuální realitu, tak pomocí klasického monitoru.

Zdroj: roadtovr.com

reklama