reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASRock a dobře vybavená deska Mini ITX s Wi-Fi 802.11ac

11.7.2013, Jan Vítek, aktualita
ASRock a dobře vybavená deska Mini ITX s Wi-Fi 802.11ac
Společnost ASRock zařazuje do své nabídky sice malou, ale jinak velmi slušně vybavenou základní desku. Jedná se o model H87E-ITX/ac formátu Mini ITX, jenž je postaven na čipové sadě Intel H87 Express, a určen je tak pro nové procesory Haswell....
Společnost ASRock zařazuje do své nabídky sice malou, ale jinak velmi slušně vybavenou základní desku. Jedná se o model H87E-ITX/ac formátu Mini ITX, jenž je postaven na čipové sadě Intel H87 Express, a určen je tak pro nové procesory Haswell. Na této desce je také ještě zajímavé to, že využívá moderní rozhraní Wi-Fi, čímž tedy nemáme na mysli 802.11n, ale podstatně rychlejší 802.11ac. To zajistí čip Intel i217V, díky němuž můžeme dosáhnout datové propustnosti až 867 Mbps.





Pro napájení tato deska využije 24pinový konektor ATX a 8pinový EPS, přičemž pro procesor jsou připraveny 4 fáze (VRM). Dva paměťové sloty umožní nainstalovat až 32 GB DDR3 v modulech DIMM a pak nechybí ani port PCI Express 3.0 x16, vedle nějž je tu také jeden mPCIe, ovšem ten je osazen právě kartou s rozhraním Wi-Fi, která má také Bluetooth 4.0.

Dále tu máme slušný počet šesti portů SATA 6 Gbps a vedle nich tu je jeden eSATA 6 Gbps, jenž pravděpodobně po zapojení deaktivuje jeden z interních konektorů, neboť sada H87 jich zvládne maximálně šest. Dále nechybí gigabitový Ethernet, osmikanálové audio založené na kodeku Realtek ALC1150, optický S/PDIF, čtyři porty USB 3.0 a dva USB 2.0. Monitory pak můžeme připojit na DVI, DisplayPort či HDMI.

Deska se má začít dodávat na trh ještě tento týden.

Zdroj: techPowerUp
reklama