reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASRock a výroční desky Z97 Anniversary pro Pentium G3258

20.6.2014, Jan Vítek, aktualita
ASRock a výroční desky Z97 Anniversary pro Pentium G3258
Společnost ASRock představila světu dvě zbrusu nové základní desky Z97 Anniversary a Z97M Anniversary, které vydala při příležitosti vypuštění výročního modelu Pentia, konkrétně modelu G3258. Tím Intel oslavil již 20 let existence procesorů Pentium.
Po vypuštění procesoru Intel Pentium 20th Anniversary Edition G3258 následují tedy dvě základní desky ASRock Z97 Anniversary a Z97M Anniversary, jež mají dle svého výrobce být ideálním základem nového Pentia. ASRock společně s nimi nabízí také funkci Pentium Anniversary Boost, která má zajistit velmi snadné přetaktování Pentia G3258, což bude možné díky tomu, že zrovna tento kus má otevřený násobič. To je na něm ta nejzajímavější vlastnost, bez ní je to v podstatě stejný procesor jako Pentium G3420 z minulého roku, což ale pochopitelně je Haswell a ne Haswell Refresh určený i pro desky s čipsety Intel 9 Series.





A zrovna jeden takový, Intel Z97, využívají nové desky ASRock. Z97 Anniversary je model formátu ATX a Z97M Anniversary je zase deska Micro ATX. Funkci Pentium Anniversary Boost nabídnou obě, přičemž uživatel se může těšit na přetaktování 3,2GHz Pentia až na 4,5 GHz nebo dokonce 4,8 GHz, ale to pochopitelně bude záviset i na tom, jaké štěstí bude mít při výběru konkrétního kusu a také bude třeba zajistit dobré chlazení.





Obě desky využívají černě zbarvené PCB a model Z97 Anniversary slibuje kvalitnější komponenty v rámci výbavy ASRock Super Alloy. Do ní patří MOSFETy NexFET a cívky Premium Alloy Choke. Jinak jde o poměrně jednoduché desky, obě vybavené jedním slotem PCI Express 3.0 x16. Menší model má navíc dva sloty PCI Express x1 a větší má tyto sloty tři plus dva PCI.

Zdroj: TZ ASRock


Please watch the introduction video to learn more about Z97 Anniversary & Z97M Anniversary:
reklama