reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASRock BeeBox: pasivně chlazené mini PC s USB typ C

13.5.2015, Jan Vítek, aktualita
ASRock BeeBox: pasivně chlazené mini PC s USB typ C
Společnost ASRock si připravila svou odpověď na počítače Intel NUC, a to počítače BeeBox. Chce se ale odlišit, a tak budou jeho modely chlazeny zcela pasivně, díky čemuž by měly být v provozu neslyšné a navíc využijí nový typ konektoru USB.
Pro letošní Computex si tedy společnost ASRock chystá stejně jako ostatní výrobci základních desek nové modely se socketem LGA 1151 určené pro procesory Skylake, ale vedle nich se představí také počítače BeeBox.





Když se podíváme na provedení BeeBoxu, pak je jasně patrné, že jde o variaci na Intel NUC, přičemž nad zadními porty jsou vidět i průduchy, skrz které v případě NUC posílá chladič ven teplý vzduch. Ovšem ve specifikacích je uvedeno, že BeeBox L10 využívá chlazení bez ventilátoru, s čímž by ale skutečně neměl být problém. Však ASRock sáhl po procesoru Intel Celeron N3000 z generace Brasswell, který má maximální spotřebu pouze 4 W. Tento procesor má dvě jádra se základním taktem 1,04 GHz a turbem na dvojnásobku, čili 2,08 GHz. Dále nabídne 2 MB L2 cache a HD Graphics se 12 shadery na frekvenci až 600 MHz.





K dispozici budou dvě verze počítače, přičemž první využije systém Windows 8.1 s Bing, 2 GB DDR3L-1600 MHz a 32GB mSATA SSD. Druhý nemá předinstalovaný žádný systém, ale zato má 4 GB paměti a 128GB SSD. Oba pak ještě umožní instalovat 2,5" SSD či pevný disk a mají ve výbavě gigabitovou LAN, Wi-Fi 802.11ac + Bluetooth 4.0, audio Realtek ALKC283 a mezi rozhraní patří čtyři USB 3.0, z nichž jeden je tu v podobě oboustranného konektoru typu C.





Pak tu je infračervený port pro doufejme přiložený dálkový ovladač, jeden audio výstup pro sluchátka s mikrofonem, dva HDMI, jeden DisplayPort, RJ-45 pro Ethernet a také otvor pro zámky Kensington. Pro napájení postačí 36W adaptér se 12 V a využít také můžeme rámeček pro montáž pomocí VESA (75 a 100). Celkové rozměry počítače jsou 110 x 118,5 x 46 mm a objem 0,6 litru.

Zdroj: techPowerUp
reklama