reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASRock ukázal svou desku XPP WS s LGA2011-3

15.8.2014, Jan Vítek, aktualita
ASRock ukázal svou desku XPP WS s LGA2011-3
Společnost ASRock si připravila novou základní desku určenou pro procesory Intel Haswell-E. Jedná se o model formátu ATX s jednoduchým označením X99 WS vybavený procesorovým socketem LGA2011-3.
Do nabídky základních desek pro procesory Haswell-E se tedy zařazuje další model, který tentokrát má na svědomí společnost ASRock. Její X99 WS je určena pro pracovní stanice (WS - WorkStation), takže se podívejme, co nám nabídne oproti jinak značně rozšířeným herním modelům.





ASRock se v tomto případě rozhodl pro kombinaci černého PCB a modrých detailů, tedy především chladičů. Na desce nás také na první pohled zaujme to, že je vybavena pouze samými sloty PCI Express x16, jichž je celkem šest. Mezi prvním a druhým je pak mezera, již vyplňuje malý slot M.2 pro moderní SSD.





Co se týče výbavy, pak ani tato deska pro pracovní stanice nebyla ochuzena o kvalitnější zvuk, který zde reprezentuje Purity Sound 2. Namísto herní síťovky (typicky Killer E2200) tu však máme dvakrát gigabitový Ethernet od Intelu. Na zadním štítku pak máme ještě čtyři USB 3.0, stejný počet USB 2.0, jeden PS/2 pro klávesnici nebo myš, jeden eSATA a pak už jen zvukové konektory včetně optického S/PDIF.

Deska využívá firemní technologii Super Alloy jako protipól konkurenčních Ultra Durable, Military Class, apod. ASRock tedy slibuje kvalitní MOSFETy, cívky i kondenzátory. Sloty DDR4 budou schopny pojmout moduly s celkovou kapacitou 128 GB, až tedy takové přijdou na trh, což by mělo nastat ještě v tomto roce. Výrobce však nezmínil, kdy a s jakou cenou deska přijde na trh. Můžeme ale očekávat, že bude k dispozici už tento měsíc.

Zdroj: techPowerUp
reklama