reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASRock uvádí devět desek pro Haswell-E

1.9.2014, Jan Vítek, aktualita
ASRock uvádí devět desek pro Haswell-E
Společnost ASRock si připravila poměrně velké množství nových základních desek s čipsetem Intel X99, které jsou určeny pro procesory Haswell-E. Jsou mezi nimi velmi dobře vybavené modely, ale i malé desky Micro ATX.
Celkem si tedy ASRock připravil devět základních desek s Intel X99, pro něž jsou vyhrazeny speciální stránky, kde je uveden i stručný přehled všech modelů najednou. Dočkáme se dvou malých desek formátu Micro ATX, ovšem ostatní jsou už větší a lépe vybavené a patří mezi ně také dva modely formátu Extended ATX (EATX). Dále nechybí ani jedna deska určená především pro přetaktování, což je X99 OC Formula a model X99 WS je zase určen pro vážnou práci, čili pracovní stanice (WS jako WorkStation).






Zmíněná deska ASRock X99 OC Formula si je podobná s modelem Fatal1ty X99 Professional, neboť obě využívají 12fázové napájení procesoru s 24 Dual-N MOSFETů, což zajistí až 1300 W energie, a tedy možnost vysokého přetaktování. Výhodou těchto desek je také využití dvou slotů M.2, z nichž jeden je vybaven čtyřmi linkami PCI Express 3.0 a druhý stejným počtem linek PCI Express 2.0, takže uživatel bude moci zapojit dvě velmi výkonná SSD, pokud je tedy bude mít k dispozici.





Dále tu máme komponenty Super Alloy, mezi něž patří i velké hliníkové chladiče, ale především Ultra Dual-N MOSFETy (UDN) s nízkým RDS(on), 60A cívky Power Choke nebo kondenzátory 12K Platinum, které mají při nejvyšší povolené teplotě životnost 12.000 hodin.





Blížeji můžeme zmínit serverovou desku X99 WS vybavenou regulýtory napětí z 3,3 V na 1,5 V i na 1,8 V, možnost využití i v nízkých racích velikosti 1U a pak tu jsou gigabitové ethernetové kontrolery Intel Dual LAN (I217LM a I210). Herní modely Fatal1ty a Killer zase spoléhají na známé Killer LAN od Qualcomm. To jsou asi ty nejzajímavější střípky informací o nových deskách ASRock a pokud chcete, můžete pokračovat na firemní stránky, kde jsou podrobnější informace.

Zdroj: TZ ASRock
reklama