reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASRock X99 Extreme 11 nabídne 18 SATA portů

3.9.2014, Jan Vítek, aktualita
ASRock X99 Extreme 11 nabídne 18 SATA portů
Společnost ASRock si pro uživatele velmi náročné na úložný prostor připravila základní desku X99 Extreme 11 vybavenou osmnácti porty SATA. Jde o desku E-ATX určenou pro moderní procesory Haswell-E.
ASRock X99 Extreme 11 je tedy deska se socketem LGA2011-3 a čipovou sadou Intel X99. Jde o velkou serverovou desku formátu Extended ATX a pro plné využití jejích možností budeme muset koupit opravdu velkou počítačovou skříň.





Pravá strana desky se ježí celkem osmnácti porty SATA, které jsou na sebe naskládány ve dvou řadách. A kdyby to snad nestačilo, jsou tu také dva sloty Ultra M.2, tedy malé sloty pro SSD se čtyřmi linkami PCI Express 3.0, jejichž kombinovaná propustnost dosahuje téměř 4 GB/s. Ty tak můžeme využít pro systémový disk či disky a všechny SATA porty pak mohou být připraveny třeba pro velkokapacitní disky. Tato výbava si pochopitelně vyžádala využití speciálních kontrolerů, které jsou pod velkým modrým chladičem, jemuž pomůže ventilátor.





Deska využívá firemní design Super Alloy s Dual-N MOSFETy, kondenzátory od Nichiconu s životností 12.000 hodin při maximální povolené teplotě a 60A cívky. Pro paměti DDR4 tu je standardní počet osmi slotů, které dokáží pojmout až 128 GB. Pro karty tu je zase pět slotů PCI Express 3.0 x16, ovšem podporována jsou "jen" čtyři GPU v jednom systému.





Mezi zadními porty pak máme čtyři USB 2.0, stejný počet USB 3.0, dále PS/2 pro klávesnici nebo myš, dva porty eSATA, tlačítko pro reset BIOSu, optický S/PDIF a pět audio konektorů. Cena desky by se měla pohybovat kolem 450 USD.

Zdroj: Hexus.net
reklama