reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASRock X99 Extreme 11: to nejlepší pro Haswell-E?

13.10.2014, Jan Vítek, aktualita
ASRock X99 Extreme 11: to nejlepší pro Haswell-E?
Společnost ASRock odhalila základní desku X99 Extreme11, o níž říká, že je to světově nejvýkonnější základní deska pro nové procesory Intel Haswell-E. Podívejme se tedy, co na to říkají její specifikace.
Základních desek s čipovou sadou Intel X99 se na trh dostalo již dost, ovšem jak ASRock doufá, kralovat jim bude jeho model X99 Extreme11. Ten má nabídnout vysoký výkon a také velmi dobrou výbavu, přičemž samotný výrobce ve zprávě jako první zmiňuje celkem 18 datových konektorů pro úložná zařízení, přičemž mezi ně patří deset SATA 6 Gbps zajištěných samotnou čipovou sadou, dále osm SAS 12 Gb/s díky kontroleru LSI SAS 3008 a dále dva UItra M.2 s vysokou propustností. ASRock také uvedl, že celková propustnost několika připojených SSD může dosáhnout až 6,1 GB/s, ale podrobnosti k tomu nedodal.

Co se týče slotů Ultra M.2, pak ty využívají čtyři linky rozhraní PCI Express 3.0, takže nabídnou propustnost až 2,8 GB/s.





Pro Haswell-E má X99 Extreme11 připraveno dvanáctifázové napájení, což bude zvláště vhodné pro přetaktování a stabilitu procesoru. Co se týče rozšiřujících slotů, pak se tato deska "omezuje" pouze na PCI Express x16, jichž tu máme celkem pět. Připravena je přitom na 4-way CrossFireX nebo SLI, a to s plným počtem linek, čili x16/x16/x16/x16 díky dvěma můstkům PLX PEX 8747.





A pokud má Gigabyte svou technologii Ultra Durable, MSI zase Military Class, tak ASRock má zase Super Alloy, do níž patří velké chladiče XXL Aluminum Alloy Heatsink, zmíněné 12fázové napájení, dále kvalitní kondenzátory 12K Platinum Caps od firmy Nichicon, 60A cívky Power Choke, Ultra Dual-N MOSFET a Premium Memory Alloy Choke. To vše poslouží k napájená procesorů Core i7 nebo Xeon s až 18 jádry.

Pak můžeme zmínit dva gigabitové ethernetové porty řízené kontrolery od Intelu, zvuk Purity Sound 2 s kondenzátory Nichicon Fine Gold Series Audio a samozřejmě tu máme celkem osm slotů pro DDR4 DIMM s podporou ECC UDIMM/RDIMM a taktem až 3400 MHz. Výbava této desky je tedy skutečně velmi dobrá.

Zdroj: techPowerUp
reklama