reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus a jiní úspěšně prodávají balíky desek a grafických karet

30.10.2015, Jan Vítek, aktualita
Asus a jiní úspěšně prodávají balíky desek a grafických karet
Server DigiTimes upozornil na novou prodejní strategii společností Asus, MSI a Colorful Technology, které začaly prodávat balíky složené ze základní desky a grafické karty. A tato strategie je prý vysoce úspěšná.
Zvláště Asus pak v tomto roce díky "bundlování" základních desek a grafických karet zaznamenal výrazný nárůst prodejů na čínském trhu. Tamní zákazníci tak mají o nabídku Asusu, MSI a Colorful velký zájem.





V minulém roce se firmě Asus podařilo v Číně prodat 1,1 milionu grafických karet, ovšem v tom letošním, kdy do konce roku zbývají ještě dva měsíce, se jí podařilo prodat už téměř dva miliony karet. To je naprosto mimořádný nárůst prodejů, za nímž má stát nová strategie. Co se týče prodejů základních desek, pak Čína je pro Asus zdaleka nejdůležitější trh, však na něm má letos prodat 10 milionů kusů, což je polovina celosvětových prodejů.

Zvláště zajímavé jsou tyto výsledky s ohledem na dosud neustále klesající prodeje desktopových počítačů a komponent, takže uvidíme, jak se tyto údaje podepíší na příštích údajích o vývoje prodejů PC. Je ale třeba poznamenat, že jde o DIY trh, ne o celkový trh s desktopovými PC. Nicméně pro zmíněné firmy jde o velice zásadní oživení.

Dosud jsme ale nezmínili jednu důležitou firmu, která tvoří rovnocenného partnera pro Asus na poli základních desek. Jde samozřejmě o Gigabyte, který by prý také rád nabízel podobné balíčky, ale v současnosti má potíže s tím, aby tak mohl učinit. Jde tedy asi o otázku výrobních kapacit a jejich skloubení tak, aby firma mohla takovou obchodní strategii nasadit. Nicméně i tak má Gigabyte letos na čínském trhu prodat 9,5 milionu desek, ale v případě grafických karet je to prý už horší.

Zdroj: DigiTimes
reklama