reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus B150 Pro Gaming: hi-end s low-end čipsetem

16.11.2015, Jan Vítek, aktualita
Asus B150 Pro Gaming: hi-end s low-end čipsetem
Společnost Asus si připravila dvě velice podobné základní desky, a to B150 Pro Gaming a B150 Pro Gaming/Aura, které mají samy o sobě slušnou výbavu, ale založeny jsou na levném čipsetu Intel B150.
Asus B150 Pro Gaming a B150 Pro Gaming/Aura ale mohou postačit i pro vytvoření slušně výkonné sestavy, vždyť každý nepotřebuje desku se sadou Intel Z170. Díky použitému čipsetu B150 můžeme očekávat nižší ceny, i když mezi deskami s B150 nepůjde o levnější kousky. Tyto desky si jsou velice podobné a rozdíl je snad pouze v tom, že B150 Pro Gaming/Aura obsahuje vícebarevný LED pás, jenž může pracovat v několika režimech. Například může měnit svou barvu v závislosti na teplotě některé komponenty, takže takovou desku si zvolí ti, kteří vlastní skříň s prosklenou bočnicí.





Tyto desky jsou tedy určeny pro moderní procesory Intel Skylake pro socket LGA 1151 s desetifázovým napájením a dají nám k dispozici čtyři sloty DIMM pro až 64 GB paměti DDR4-2133. Dále mají jeden slot PCI Express 3.0 x16 napojený na procesor a další stejný, který má ale pouze 4 linky napojené na čipovou sadu. Pro použití dvou grafických karet se tedy tato deska moc nehodí, i když je to možné. Pak tu jsou ještě dva PCI Express x1 a dva PCI. Úložná zařízení připojíme pomocí šesti portů SATA 6 Gbps, pak tu je jeden slot M.2 pro až 110mm kartu s podporou NVM Express.





Vedle celkem šesti USB 3.0 a stejně tolika USB 2.0 portů se zde nachází také kontroler pro dva 10Gb/s USB 3.1, jeden typu A a druhý C. Gigabitový Ethernet má na starosti kontroler od Intelu (+ Asus LanGuard a GameFirst) a zmínit můžeme ještě 7.1kanálové Asus SupremeFX audio se Sonic Radar II. Jde tedy o dobře vybavené desky, které mají už brzy dorazit na trh. Cenu ale Asus zatím neprozradil.

Zdroj: Fudzilla
reklama