reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus Designo MX25AQ: designový monitor i na hry

4.12.2015, Jan Vítek, aktualita
Asus Designo MX25AQ: designový monitor i na hry
Asus vysílá na trh nový 25" LCD monitor Designo MX25AQ, který byl označen za "opravdové umění", ale tím se nebudeme zabývat. Podívejme se raději na to, co nám tento designový kousek nabídne.
Asus Designo MX25AQ má tenké "bezrámečkové tělo" (rámeček tu tedy je, ale pouze milimetrový), tedy až na spodní část. Díky tomu budeme moci vytvořit z více monitorů téměř jednolitou plochu, pro což by ale byl nejlepší nějaký VESA držák, který ale tento monitor nepodporuje, neboť nemá příslušné montážní otvory.





Designo MX25AQ se může pochlubit také svým displejem typu AH-IPS s LED podsvícením a rozlišením 2560 x 1440 (WQHD). Dokáže stoprocentně pokrýt barevný prostor sRGB, jeho obnovovací frekvence je 50 až 75 Hz, odezva 5 ms a maximální jas 300 cd/m2.





V zadní části monitoru máme krom napájecího konektoru také konektor pro sluchátka, otvor pro zámky Kensington, jeden DisplayPort 1.2 a pak tři HDMI, z nichž jeden podporuje MHL 2.0. V klidovém režimu je spotřeba pod 0,5 W a typická spotřeba jinak činí 34 W (dle standardu EnergyStar 6.0). Rozměry monitoru i s podstavcem jsou 571 x 405 x 225 mm a hmotnost 4,2 kg.





Zmínit můžeme ještě různé funkce tohoto monitoru. Dle očekávání je tu Asus Eue Care s filtrem modrého záření a funkcí flicker-free pro odstranění poblikávání podsvěcujících LED. Dále tu máme VividPixel Technology a SplendidPlus Video Intelligence Technology pro vylepšení obrazu pomocí úprav barev, jasu, kontrastu a ostrosti s pěti režimy (Reading, Darkroom, Scenery, Night View, Theatre, Game, sRGB a Standard)

QuickFit Virtual Scale dokáže zobrazit dokumenty v reálné velikosti před tiskem, pak tu je MultiFrame pro správu rozložení oken a když si zapneme režim Gaming, můžeme využít GamePlus s funkcí časovače a čtyřmi různými zaměřovacími kříži.

ASUS Designo MX25AQ se již dostal na trh a zatím je k dispoizici alespoň ve Velké Británíí za cenu pod 300 GBP (cca 11.000 Kč).

Zdroj: Hexus.net
reklama