reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus Maximus VII Impact: Mini ITX s pěti přídavnými deskami

11.8.2014, Jan Vítek, aktualita
Asus Maximus VII Impact: Mini ITX s pěti přídavnými deskami
Asus se rozhodl přinést na trh malou základní desku formátu Mini ITX, kterou můžeme osadit až pěti přídavnými deskami, jež poslouží k různým účelům. Maximus VII Impact je tak velmi dobře vybavený model.
Asus Maximus VII Impact se tedy snaží nabídnout mnoho, ale má k tomu jen omezený prostor daný formátem Mini ITX. Řešením je tak použít přídavné karty, které zasuneme do připravených slotů, a těch zde může být celkem pět. Samotná deska je přitom vybavena čipovou sadou Intel Z97 Express, a tak je připravena pro aktuální procesory Haswell i budoucí Broadwell.





Mezi přídavné desky patří jednak největší modul s vlastním chladičem, který nese osmifázový systém napájení procesoru. Dále tu je malá deska ImpactControl II, která obsahuje tlačítka Power, Reset, Clear CMOS a ROG Connect i číslicový displej systému diagnostiky, přičemž toto vše je přístupné na zadním panelu. Další malá deska Impact Coolhub je hned vedle ní a ta obsahuje dva 4pinové konektory pro PWM ventilátory a nabídne rovněž jistý režim LN2, který využijete v případě, že byste se pokoušeli o chlazení tekutým dusíkem.





Deska mPCIe Combo IV je v podstatě adaptér, jenž má na jedné straně slot mPCIe x1 (ten je již zabrán dodávaným modulem s Wi-Fi 802.11ac) a na druhé straně je slot M.2 se čtyřmi linkami PCI Express 2.0. Nakonec je to audio deska SupremeGX Impact II s vlastním kodekem a elektromagnetickým odstíněním, která slibuje kvalitní kondenzátory a odstup signálu od šumu 110 dBA.





Pro napájení se využije 24pinový ATX a 8pinový EPS, jež jsou příhodně hned vedle sebe. Pak se našlo místo už jen pro dva sloty pamětí DDR3, ale to je u Mini ITX standard a samozřejmě nesmí chybět PCI-Express 3.0 x16. Vedle M.2 můžeme k připojení úložných zařízení využít čtyři porty SATA 6 Gbps a nakonec můžeme zmínit gigabitový Ethernet od Intelu, HDMI, DisplayPort, optický S/PDIF, šest USB 3.0 a několik dalších USB 2.0.

Zdroj: techPowerUp
reklama