reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus MX34VQ: 34" zahnutý panel s Qi nabíječkou

30.1.2017, Jan Vítek, aktualita
Asus MX34VQ: 34" zahnutý panel s Qi nabíječkou
Asus si tentokrát připravil monitorovou novinku, která oficiálně nepatří čistě mezi herní modely, a tedy ani řadu RoG. Jedná se o Asus Designo Curve MX34VQ, který má zahnutou obrazovku a také vestavěnou bezdrátovou nabíječku Qi.
Asus Designo Curve MX34VQ má svou zahnutou obrazovku také v ultraširokém provedení a jde o velký 34" panel technologie VA s rozlišením 3440 x 1440 a poloměrem zakřivení 1800R. Ovšem i když nejde především o herní monitor, přesto nám nabídne vedle 4ms odezvy GtG také podporu FreeSync v rozsahu 48 až 100 Hz.





I na občasné hraní her se tak bude tento monitor hodit, přičemž díky VA panelu a 95% pokrytí barevného prostoru sRGB od něj můžeme čekat také slušný obraz. Pozorovací úhly jsou dle očekávání 178° v obou směrech a pak tu máme jas 300 cd/m2 a vysoký statický kontrast 3000:1. K výbavě také můžeme přičíst 8W reproduktory Harman Kardon (Asus SonicMaster).





Pro nastavení barev a zobrazení obecně tu máme osm režimů Splendid a částečné zaměření na hry dokazují také funkce Crosshair/Timer/FPS Counter GamePlus. Své režimy mají také reproduktory, a to Gaming/Movie/Music/User a jako obvykle nechybí Low Blue Light a Flicker Free.

Qi nabíječka je vybavena LED kontrolkami, které svítí v případě, že je vše v pořádku a dané zařízení se nabíjí a pak tu máme ještě nezbytnou nabídku rozhraní: 3x HDMI 2.0, 1x DisplayPort 1.2 a 3,5mm audio. Designový stojan nám však umožní pouze naklopení obrazovky v rozsahu -5 ° až +15° a také zde nenajdeme žádný USB hub.

Asus Designo Curve MX34VQ se na evropské trhy dostane v březnu s doporučenou cenou necelých 24.000 Kč.

Zdroj: Asus
reklama