reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus nabídne monitor pracující díky USB portu typu C

7.1.2016, Jan Vítek, aktualita
Asus nabídne monitor pracující díky USB portu typu C
Společnost Asus se na Consumer Electronics Show 2016 pochlubila světově prvním monitorem, který je zásoben energií i daty pomocí rozhraní USB a využívá k tomu nový konektor typu C. A co dalšího model MB169C+ nabízí?
Jedná se tedy o přenosný monitor Asus MB169C+, který svým designem připomíná ultrabooky Asus řady Zen. Jeho hmotnost je 800 gramů a tloušťka 8,5 mm, což tedy u zařízení tohoto typu nepřekvapí. Vybaven je 15,6" displejem, a to typu IPS se širokými pozorovacími úhly a rozlišení není na takovou úhlopříčku vůbec špatné: 1920 x 1080, tedy Full HD.





Přes rozhraní USB tak poputuje k monitoru potřebná energie i data, což ale není žádná novinka. Monitory běžící přes rozhraní USB byly k dispozici už dříve a jak to vypadá, tento model je nástupce staršího Asus MB168B+ vybaveného prostým konektorem pro USB 3.0. Ten ale byl o půl milimetru tluštší, i když vážil stejně, ale především měl ještě displej typu TN.

O ceně a dostupnosti jsme se zatím nedozvěděli nic. Očekávat můžeme ale částku mezi 200 a 300 dolary a tyto informace budou později upřesněny, až skončí veletrh CES 2016 a firmy jako obvykle začnou jako rekapitulaci vypouštět do světa podrobné tiskové zprávy.





Můžeme se tak těšit i na informace o dalších chystaných produktech firmy Asus, mezi něž budou patřit 4K monitory, modely se zahnutou obrazovkou, přenosné projektory nebo také nové počítače jako VivoMini (viz fotografie), VivoStick a Chromebit HDMI.

Zdroj: KitGuru
reklama