reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus odhalil dvě desky pro AMD AM1

7.3.2014, Jan Vítek, aktualita
Asus odhalil dvě desky pro AMD AM1
Vedle ostatních firem představujících své modely základních desek s novým socketem AMD AM1 nesmí chybět ani Asus, který si připravil dva modely. Jeden je formátu Mini-ITX a druhý Micro-ATX a oba mají dorazit v dubnu.
Asus dal svým základním deskám pro procesory AMD Kabini pro socket AM1 označení AM1M-A a AM1I-A. První je tak deska s formátem Micro-ATX a druhá Mini-ITX, přičemž obě využívají známé firemní technologie jako 5X Protection, firemní UEFI BIOS a určeny jsou jak jinak pro levná a nízkovýkonná domácí PC.





5X Protection slouží k ochraně desky před elektrostatickými výboji, zkraty a jinými hrozbami. Desky také využívají kondenzátory s pevným dielektrikem a pokud mě nešálí zrak, tak mají pro procesor připravené dvoufázové napájení DIGI+. Obě také nabídnou dva zadní porty USB 3.0 a dva SATA 6 Gbps , čili se drží nabídky samotných APU Kabini.

Asus AM1M-A má ale navíc dva porty PCI Expres x1 a v dolní části množství headerů s paralelním a sériovým rozhraní, dalšími USB 2.0 a také připojením pro TPM. Jinak má velmi podobnou nabídku zadních portů jako AM1I-A, a to jeden kombinovaný PS/2, čtyři USB 2.0, dva USB 3.0, obrazová rozhraní D-Sub, DVI a HDMI, gigabitový Ethernet a tři audio konektory.





Menší Asus AM1I-A má tedy velmi podobnou nabídku portů, jen trošku jinak poskládanou a patří do ní také sériový port, který má větší deska vyveden pouze na headerech. Obě desky jsou jinak napájeny klasicky pomocí konektorů ATX a EPS.

Zdroj: Tom's Hardware
reklama