reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus ohlásil pasivně chlazenou desku s Intel Bay Trail

5.3.2014, Jan Vítek, aktualita
Asus ohlásil pasivně chlazenou desku s Intel Bay Trail
Malé základní desky vybavené velmi úspornými desktopovými procesory zažívají velký rozmach. Dnes si představíme další novinku tohoto ražení, kterou má na svědomí Asus. Najdeme na ní pasivně chlazený Celeron J1800.
Celeron J1800 na nové desce Asus J1800I-C patří do generace procesorů Bay Trail-D, takže se můžeme těšit na to, že bude energeticky velmi úsporný. Do TDP 10 W se přitom vejdou dvě jádra taktovaná na 2,41 až 2,58 GHz, Intel HD Graphics z Ivy Bridge taktované na 688 až 792 MHz, 1 MB L2 cache a také kontroler pro paměti DDR3L-1333.





Procesor bude chladit hliníkový chladič zlaté barvy, přičemž se můžeme spolehnout čistě na pasivní, a tedy nehlučné chlazení. Kolem něj jsou posázeny dva sloty SO-DIMM pro paměti DDR3, dále tu máme klasický 24pinový napájecí zdroj plus 4pinový EPS, dva SATA 3 Gbps, jeden PCIe x1 a také mini PCIe pro krátkou kartu.





Na formát Mini-ITX se vejde řada portů, ale jak je vidět, Asus toho plně nevyužil. Nicméně tu máme čtyři USB 2.0, jeden USB 3.0, jeden PS/2, RJ-45 gigabitového Ethernetu, HDMI, D-Sub, tři zvukové konektory a dokonce i jeden RS-232, čili sériový port. A pak tu máme AMI UEFI BIOS.

Cena desky zveřejněna nebyla, ovšem na trhu jsou i jiné podobné modely. Je tu především Gigabyte GA-J1800N-D2H, která se již dostala do nabídek obchodů (ale reálně dostupná zatím není) s cenou 1500 - 1600 Kč. Od této novinky můžeme tedy očekávat něco podobného.

Zdroj: techPowerUp
reklama