reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus PG258Q: herní rychlík s 240 Hz

17.10.2016, Jan Vítek, aktualita
Asus PG258Q: herní rychlík s 240 Hz
Společnost Asus už dříve ohlásila, že představí 240Hz monitor z její rodiny ROG Swift. Jedná se o model PG258Q, který by se měl již v dohledné době vydat na trhy, takže se podíváme na to, co nám nabídne.
Nový LCD monitor Asus ROG Swift PG258Q je určen pro uživatele, kteří by rádi opravdu rychlou obrazovku s obnovovací frekvencí 240 Hz. Těm nejde o vysoké rozlišení, ale právě o vysokou plynulost, i když se můžeme ptát, zda už tak vysoké obnovovací frekvence, jakých je PG258Q schopen dosáhnout, nejsou už přeci jen zbytečný luxus. Však výrobci PC hardwaru jsou dobře známí tím, že dokáží dohánět specifikace až do absurdna, jak se ukazuje třeba v případě rozlišení senzorů počítačových myší. Nicméně hráči uvádějí, že 144Hz panel je od prostého 60Hz opravdu rozdíl, ale jde o hranici, za níž už zvyšování frekvence nebude mít smysl.





ROG SWIFT PG348Q využívá klasický panel typu TN, který dokáže dosáhnout 240 Hz bez jakéhokoliv tweakování, pokud to umožní grafická karta. Jde o panel s rozlišením Full HD, což by měla propustnost moderních obrazových rozhraní zvládnout.

Úhlopříčka panelu je 24,5" na niž je Full HD ještě odpovídající, i když v době telefonů, které už běžně překračují rozlišení Full HD, je ideální rozlišení monitoru vysoce individuální záležitost. Nepřekvapí nás také odezva 1 ms (šedá - šedá) a jedna z hlavních výhod je také podpora G-Sync, kvůli níž se ale tento monitor také prodraží. Ostatně G-Sync podporují všechny dostupné monitory v řadě ROG Swift.

Asus se ale nechystá tuto novinku vypustit na trhy do letošních Vánoc, ale dostat se má na ně na samotném začátku příštího roku, takže lze uvažovat o oficiálním uvedení v průběhu CES 2017.

Zdroj: KitGuru
reklama