reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus představil SSD kartu ROG RAIDR Express

26.7.2013, Jan Vítek, aktualita
Asus představil SSD kartu ROG RAIDR Express
Do rodiny Republic of Gamers se zařadí nová SSD karta Asus RAIDR Express, která je určena pro rozhraní PCI Express 2.0 x2a nabídnout má vysokorychlostí řešení pro uložení dat. Vybavena je funkcí DuoMode, která jí umožní pracovat s klasickým...
Do rodiny Republic of Gamers se zařadí nová SSD karta Asus RAIDR Express, která je určena pro rozhraní PCI Express 2.0 x2a nabídnout má vysokorychlostí řešení pro uložení dat. Vybavena je funkcí DuoMode, která jí umožní pracovat s klasickým BIOSem i moderním UEFI BIOS.





A co se týče onoho výkonu, pak s 240GB kapacitou dosáhne sekvenčního čtení 830 MB/s a zápisu 810 MB/s, IOPS mají při čtení i zápisu (4K, náhodný přístup) dosáhnout hodnoty 100000, přičemž Asus slibuje životnost (resp. MTBF) "neuvěřitelných" 620000 hodin, což tedy ve světě SSD tak neuvěřitelná hodnota není, spíše podprůměrná.





Vedle toho je tu připravena také utilita RAMDisk, jež si stejně jako jiné dokáže rezervovat část operační paměti (zde až 80 %) a využít ji jako virtuální disk pro urychlení diskových operací. Další možností je pak využití funkce ROG HybriDisk, jež použije samotné SSD pro urychlení práce klasického pevného disku. SSD zde tedy podobně jako RAM v předchozím případě funguje jako jakási vyrovnávací paměť.

Asus RAIDR Express je založen na dvou kontrolerech LSI SandForce SF-2281 a 19nm pamětí Toshiba (MLC NAND Flash, synchronní). Podporuje příkaz TRIM a Windows 8 Secure Boot a jeho rozměry jsou 157 x 120 x 20 mm. K dispozici je právě jen s kapacitou 240 GB.

Zdroj: TZ Asus
reklama