reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus připravil R7 265 s chlazením DirectCU II

17.2.2014, Jan Vítek, aktualita
Asus připravil R7 265 s chlazením DirectCU II
AMD před několika dny představilo pro svůj mainstreamový segment novou kartu Radeon R7 265, na což ihned reagovali její partneři představením nových modelů. Nyní se podíváme na jeden speciální kousek od Asusu.
Zajímavou verzi si tedy připravil Asus, který svůj R7 265 vybavil výkonným chladičem DirectCU II, což umožní pomýšlet na výšší pracovní frekvence. Jedná se o model s prostým označením ASUS Radeon R7 265 DirectCU II, jehož chladič vypadá v porovnání s referenčním od AMD velmi výkonně.





Asus se jako obvykle chlubí, že jeho DirectCU II zajistí lepší i tišší chlazení, a to v tomto případě dokonce 3x tišší a o 20 procent výkonnější v porovnání s referenčním chladičem. Využity jsou zde také komponenty řady Super Alloy Power, jež mají zajistit dlouhou životnost karty a kvalitní napájení.

Nicméně v ostatních ohledech tato karta nabízí to, co základní verze. Máme tu tedy AMD Radeon R7 265 GPU s 1280 Stream procesory na základní frekvenci 900 MHz s turbem na 925 MHz, k tomu 2 GB paměti GDDR5 na 256 bitové sběrnici a taktu 5600 MHz efektivně. Karta je kompatibilní se sběrnicí PCI Express 3.0, API DirectX 11.2 a OpenGL 4.3 a obsahuje po jednom rozhraní DVI-D, DVI-I, HDMI a DisplayPort.

Nicméně takty si můžeme sami navýšit pomocí softwaru GPU Tweak, který umí upravit také napětí, otáčky ventilátorů a prahy pro spotřebu. Obraz přes Internet pak můžeme živě streamovat pomocí nástroje GPU Tweak Streaming. Otázkou je cena a dostupnost této karty.

Zdroj: Hexus.net
reklama