reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus ROG a IKEA: partnerství pro výrobu herního nábytku

15.9.2020, Jan Vítek, aktualita
Asus ROG a IKEA: partnerství pro výrobu herního nábytku
O společnosti IKEA na našich stránkách píšeme z pochopitelných důvodů skutečně jen minimálně, ale dnes je vhodná příležitost vzhledem k tomu, že ta uzavřela partnerství s Asus ROG. Účel je vcelku zřejmý.
Asus ROG (Republic of Gamers) tvoří čistě herní hardware včetně herní výbavy, čili pokud má jít o partnerství s IKEA, je dopředu jasné, že za tím bude výroba nábytku pro hráče. Otázka je, co má takový nábytek poskytnout a jak se bude lišit od toho "normálního". 
 
 
Asus prozradil, že v jeho divizi ROG bude vznikat design pro nové kusy nábytku prodávané v obchodech IKEA, přičemž cílem bude nabídnout jej ve velkých počtech za příznivou cenu, což se ostatně od švédské nábytkářské firmy očekává. V rámci první vlny se očekává, že se na trhu objeví cca 30 produktů s designem od ROG, a to někdy v průběhu února v příštím roce.
 
 
Nicméně to bude platit zatím pouze pro Čínu, přičemž do obchodů IKEA po celém světě se tento nábytek dostane až v říjnu, čili za více než rok. Zatím se ale nedozvíme, jak by daný nábytek mohl vypadat. Logicky půjde asi především o stoly a židle, přičemž snímky ze setkání zástupců ROG a IKEA jsou jich plné, avšak nevypadá to, že by něco z toho už patřilo mezi chystané produkty. 
 
Nábytek "ROG IKEA" by měl být dle dostupných informací zároveň funkční z hlediska potřeb hráčů, a přitom decentní, aby zapadl do běžné domácnosti, takže asi nelze čekat (pouze) černé stoly s červenými logy ROG a RGB LED podsvícením. Lidé z ROG sami mluví o tom, že chtějí vytvořit dokonalé místo pro hraní, které je komfortní i funkční a umožní se plně ponořit do hry. O líbivém vzhledu tak nepadlo ani slovo.
 
Asus také prozradil, že už proběhla řada virtuálních jednání mezi lidmi z IKEA Product Development Centre (Šanghaj) a  Asus Design Centre (Tchaj-pej a Šanghaj), na nichž se probíraly nové nápady na design, vývoj produktů, testování, experimentování a modifikace. 
 
Uvidíme tak, zda nám Asus či IKEA v únoru alespoň ukáže, co se to dostalo na Čínský trh.  


reklama