reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus ROG G11: rozumné herní PC

7.9.2015, Jan Vítek, aktualita
Asus ROG G11: rozumné herní PC
V první dnešní aktualitě se podíváme na další herní produkt společnosti Asus. Je to herní PC ROG G11 vybavené nejnovějším hardwarem, které nám rozpočet nezruinuje, neboť Asus nevsadil na to nejlepší, co je dnes dostupné.
Nejdříve se tedy podívejme na herní desktop Asus ROG G11, který je prý zaměřen na příležitostné hráče, i když tedy v jejich případě bychom si představili spíše slabší sestavu. Však G11 je založen na procesoru Core i7-6700 a grafické kartě NVIDIA GeForce GTX 980, takže se nedá označit za běžný herní počítač. Na druhou stranu to není ani hi-end.





Asus pro G11 vytvořil designovou herní skříň ve stylu ROG, jejíž návrh je prý inspirován Mayskými znaky, přičemž atmosféru při hraní pak dotvoří barevné LED efekty. Uživatel také bude moci zapojit aplikaci Asus Aegis II, která podobně jako Gamecaster umožní záznam a sdílení průběhu hry.

Podívejme se ale spíše na hardwarovou nabídku. Té tedy vévodí procesor Core i7-6700, jenž v porovnání se svým bratříčkem Core i7-6700K neumožní změnu násobiče, ale také má podstatně nižší pracovní takty. Začíná už na 3,4 GHz a končí na 4 GHz (model K má 4 až 4,2 GHz), ale zato má snížené TDP 65 W oproti 91 W. Asus pak logicky vybral desku (neupřesněný typ) s čipovou sadou Intel H170, neboť čipset Z170 umožňující přetaktování by byl zbytečný luxus. Na druhou stranu má tento čipset i o 4 linky PCIe 3.0 méně a nepodporuje rozdělení PCIe linek procesoru mezi dvě či tři karty. S obojím se ale běžný uživatel spokojí, zvláště když je taková deska zahrnuta v již hotové sestavě.

NVIDIA GeForce GTX 980 dokáže nabídnout dostatečný výkon pro hraní i ve vyšších rozlišeních než Full HD a především jí bychom pak měli podřídit výběr monitoru. Dále tu máme na výběř až 32 GB paměti DDR4-2133, maximálně 3TB disk a 256GB SSD. To může být v podobě karty pro M.2 a jeho PCIe 3.0 x4, ale přesný typ Asus opět neuvedl. Zmínit můžeme ještě rozhraní USB 3.1 gen2 s propustností 10 Gbps, mechaniku Blu-ray, přičemž všechno bude energií zásobit 500W zdroj a jako OS se uplatní Windows 10.

Zdroj: techPowerUp
reklama