reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus RoG GR8: 44mm tlusté herní PC

15.10.2014, Jan Vítek, aktualita
Asus RoG GR8: 44mm tlusté herní PC
Asus zařadil do své rodiny Republic of Gamers nové herní PC s krátkým označením GR8 (čili great), jehož rozměry jsou pouze 238 x 245 x 44 mm, a to dává objem 2,5 litru. Jaký hardware se do takového počítače vejde, na to se podíváme v dnešní aktualitě.
Počítač Asus RoG GR8 si označení herní PC skutečně zaslouží, i když to pochopitelně není model vybavený tou nejvýkonnější grafickou kartou či procesorem. I tak se ale zde setkáme s procesorem Core i7 a desktopovou grafikou NVIDIA GeForce GTX 750 Ti, což je na počítač s objemem pouze 2,5 litru slušná nabídka. Dále se můžeme těšit na až 16 GB paměti DDR3L v modulech SO-DIMM, možnost výběru mezi pevným diskem a SSD, integrovaným dvoupásmovým rozhraním 802.11ac Wi-Fi a pak tu máme předinstalované Windows 8.1. Asus také do výbavy přidal technologii Miracast, díky níž budeme moci streamovat obraz v HD rozlišení z PC nebo podporovaných zařízení s Androidem přímo do televizoru.





Počítač samotný je vyveden v podobě tenké věže, jež má na své přední straně krom tlačítek dva konektory USB 2.0, dva audio pro mikrofon a sluchátka. A jak je vidět, počítač se dodává také s klávesnicí a myší. Klávesnice je však ochuzena o numerický blok, což je u desktopového počítače menší paradox, neboť u notebooků se numerický blok u klávesnice naopak stal standardem. Konkrétně jde o optickou herní myš ROG Gladius a mechanickou klávesnici M801 s tlačítky Cherry MX Red.





Zadní strana je vybavena dalšími třema zvukovými konektory (line in, line out, mic; audio SupremeFX) i optickým S/PDIF. Vedle toho tu máme obrazová rozhraní DisplayPort a HDMI (obě podporují 4K, ale u HDMI je otázkou obnovovací frekvence), následuje Gb Ethernet s GameFirst III, čtyři USB 3.0, napájecí konektor a otvor pro zámky Kensington. A když už jsme u napájení, pak si můžeme povědět něco více. Pro to poslouží adaptér s výkonem 120 W (19 V / 6,32A), přičemž spotřeba má při zátěži 3D hrou činit 70 až 77 W. Spotřeba v klidu je 13 W a v pohotovostním režimu 0,4 W. Co se týče hlučnosti, ta má v klidu činit 20 dB a v zátěži 28 dB.





Do PC se snadno dostaneme díky vysunovacím bočním panelům a Asus slibuje možnost upgradu úložných zařízení a paměti. Škoda že Asus nenabídne fotografii interiéru, který si neprohlédneme ani na doprovodném videu. Můžeme se podívat pouze na fotografii se sejmutou bočnicí, na níž je vidět jedna 2,5" pozice a na pravé straně od ní je panel, za nímž by se měly ukrývat sloty SO-DIMM pro paměti RAM.


Jaký hardware se tedy ukrývá uvnitř tohoto PC? Základem je procesor Intel Core i7-4510U, což je úsporný 15W model se dvěma jádry na 2 až 3,1 GHz. GPU GeForce GTX 750 Ti (zde se 2 GB GDDR5) má TDP 60 W, takže uvedená spotřeba není vůbec nereálná. Objem operační paměti bude nejspíše podléhat dané konfiguraci, stejně jako úložné zařízení, kde si můžeme vybrat mezi až 1TB mobilním a 7200RPM diskem nebo až 256GB SSD, přičemž je tu další 2,5" pozice s rozhraním SATA. Od Asusu navíc získáme na rok zdarma 100 GB prostoru na WebStorage.

Zdroj: TZ Asus

reklama