reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus ROG Swift PG279Q a PG27AQ jsou na trhu

21.10.2015, Jan Vítek, aktualita
Asus ROG Swift PG279Q a PG27AQ jsou na trhu
Herní monitová smetánka v podobě modelů Asus ROG Swift PG279Q a PG27AQ se v těchto dnech dostává na trh. Jedná se o velice dobře vybavené monitory s panely IPS, vysokou obnovovací frekvencí a podporou NVIDIA G-Sync.
Asus ROG (Republic of Gamers) je produktová rodina orientovaná na hráče a nyní se do ní čerstvě zařadily modely ROG Swift PG279Q a PG27AQ, oba 27" kousky s panelem IPS, odezvou 4 ms a podporou technologie NVIDIA G-Sync pro synchronizaci s kartami GeForce. Tyto monitory se ale zásadně liší tím, že PG279Q má panel s rozlišením WQHD, čili 2560 x 1440, zatímco PG27AQ má panel Ultra HD (3840 x 2160). Můžeme si tedy vybrat ten pravý model především s ohledem na výkon naší grafické karty, přičemž pro 4K se nehodí v podstatě nic jiného než dnešní hi-end, i když samozřejmě záleží na náročnosti hry.





ASUS ROG Swift PG279Q tak má rozlišení 109 ppi (bodů na palec) a podporuje obnovovací frekvenci dokonce až 165 Hz, ale nastavit si pochopitelně můžeme i nižší - 60, 120 nebo 144 Hz, a to snadno a rychle pomocí tlačítka TurboKey. Co se týče barev, pak jeho panel IPS dokáže pokrýt celý prostor sRGB. Dle výrobce budeme potřebovat pro využití jeho vysoké obnovovací frekvence alespoň GeForce GTX 960, ale to opět velice záleží na náročnosti hry.





Vysoké rozlišení Ultra HD zajistí modelu PG27AQ celých 160 bodů na palec. Jeho panel je 10bitový a také dokáže pokrýt celý barevný prostor sRGB. Oba nové modely obsahují také jistý "GamePlus hotkey", což je funkce, která hráči nabídne různé záměřovací kříže, časovače nebo čítač snímků za sekundu. Je tu také řada různých přednastavených režimů jako Scenery, Racing, Cinema, RTS/RPG, FPS a sRGB. Samozřejmě také nechybí funkce Ultra-Low Blue Light a Flicker-Free pro ochranu našich očí.





Oba monitory jsou vybaveny rozhraními DisplayPort 1.2 a HDMI, nechybí ani huby s USB 3.0 a pro základní ozvučení dva 2W reproduktory. Spíše ale využijeme sluchátkový 3,5mm konektor. Takovému monitoru rovněž nesmí chybět flexibilní stojan, zde s možností natočení, naklopení, nastavením výšky a také funkcí pivot. Alternativou je pak VESA.

ASUS ROG Swift PG279Q bude celosvětově k dispozici od tohoto měsíce (cca 22.500 Kč) a ROG Swift PG27AQ od listopadu, přičemž ten by nemusel být o moc dražší.
 
Zdroj: Hexus.net


reklama