reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus RT-AC87: 1,73 Gbps vzduchem

24.7.2014, Jan Vítek, aktualita
Asus RT-AC87: 1,73 Gbps vzduchem
Společnost Asus se pochlubila svým novým výkonným routerem RT-AC87, který je určen pro využití v domácnostech, kde ve dvou pásmech nabídne celkovou propustnost 1,73 Gbps. Má tak jít o první router Wave 2 802.11ac.
Asus RT-AC87 je založen na čipsetu QSR1000 4x4 Multi-User Multiple Input Multiple Output (MU-MIMO) od Quantenna, díky němuž může nabídnout vysokou datovou propustnost až 1,73 Gbps. Je tak určen pro využití tam, kde je třeba vzduchem přenášet velké objemy dat a kde je třeba obsloužit více připojených zařízení najednou. Asus a Quantenna tento nový router označují jako první řešení Wave 2, což tak můžeme brát jako druhou vlnu produktů s technologií Wi-Fi 802.11ac. Přichází však v době, kdy většinu uživatelů nezasáhla ani první "vlna", za což bezpochyby mohou také vyšší ceny routerů s 802.11ac a samozřejmě i nutnost používat kompatibilní zařízení.





Výhoda MU-MIMO v routeru Asus RT-AC87 je ta, že s pomocí více antén je možné komunikovat s více cílovými zařízeními najednou, což zvyšuje efektivitu. Navíc tu je Advanced Beamforming, jenž má zvyšovat spolehlivost připojení a docílit lepšího pokrytí.

Asus také mluví o snadné instalaci pomocí rozhraní ASUSWRT, přičemž AiCloud 2.0 poslouží k vytvoření osobního cloudového serveru, ovšem k tomu samozřejmě budeme potřebovat také nějaké úložné zařízení, které připojíme k USB portu. K synchronizaci dat z Asus WebStorage pak poslouží funkce Asus Smart Sync.

Asus RT-AC87 bude k dispozici nejdříve na trzích v Severní Americe, a to za cenu 270 USD.

Zdroj: techPowerUp
reklama