reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus slaví a vy můžete vyhrát počítač

19.1.2015, Jan Vítek, aktualita
Asus slaví a vy můžete vyhrát počítač
Společnost Asus se dnes pochlubila, že se jí podařilo dodat na trh již 500 milionů základních desek a při této příležitosti spustila soutěž. V jejím rámci budete moci vyhrát routery nebo i hlavní cenu v podobě výkonného počítače.
Asus byl založen v roce 1989, čili oněch 500 milionů kusů základních desek se mu podařilo na trh dodat během čtvrtstoletí. Firma byla založena v malém bytě na Tchaj-wanu (viz foto), kde na prvních produktech pracovali pouze čtyři inženýři a již v roce 1990 přišla se svou první masově vyráběnou deskou. Později si Asusu všiml sám velký Intel, který s ním navázal spolupráci a na konci devadesátých let začala být tato značka velmi známá i mezi širokou veřejností. To především díky rozmachu overclockingu v době Pentií, prvních Celeronů či procesorů AMD K6. Asus byl přitom jedním z výrobců desek, který se snažil pokusům o přetaktování vycházet vstříc a uváděl na trh modely desek v potřebnými možnostmi nastavení. Od té doby je Asus stálicí na trhu se základními deskami i jinými produkty, zatímco jeho někdejší hlavní rival Abit už je dávno mrtvý. Ovšem stále je tu dost jiných firem, které tvoří konkurenci, a to především Gigabyte, MSI nebo ASRock.





Ale zpět k soutěži. O té si můžete více přečíst na speciálních stránkách, kde se můžete také zaregistrovat. Soutěž byla spuštěna už 2. ledna, ovšem zastoupení se o ní z nějakého důvodu zmínilo až dnes. Nicméně čas máme až do 12. února a zapojit se může každý, kdo navštíví uvedené stránky a bude je sdílet na svém facebookovém profilu a také odpoví na několik kvízových otázek z historie společnosti.

Hlavní cenou je pak počítač postavený na základní desce Sabertooth Mark S a skříni ASUS TUF, přičemž každý týden můžete vyhrát dvoupásmový router RT-AC87U AC2400, mobilní LED projektor S1 či kompaktní počítač VivoPC VM40B.

Zdroj: TZ Asus
reklama