reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus uvádí desky pro Gulftown

14.12.2009, Jakub Doležal, aktualita
Asus uvádí desky pro Gulftown
Vydání nových šesti-jádrových procesorů Intel s označením Gulftown se pomalu blíží a výrobce Asus již představil několik základních desek schopných pracovat s těmito procesory. (specifikace Core i7, zdroj: PConline) Nové Core i7 s kódovým...
Vydání nových šesti-jádrových procesorů Intel s označením Gulftown se pomalu blíží a výrobce Asus již představil několik základních desek schopných pracovat s těmito procesory.


(specifikace Core i7, zdroj: PConline)

Nové Core i7 s kódovým označením Gulftown se začnou prodávat příští rok. Jedná se o další evoluční stupeň při výrobě procesorů, neboť Intel bude tyto modely vyrábět 32 nm procesem druhé generace. Každé Core i7 bude obsahovat celkem šest jader schopných zpracovat až 12 vláken. Vyrovnávací paměť naroste na 12 MB. Samozřejmostí je integrovaný řadič pamětí, Hyper-Threading, či Turbo Boost.


(model: P6X58D Premium)

K některým internetovým magazínům se již dostaly první testovací kousky a redaktoři jsou vesměs velmi nadšeni. Již v základu jsou procesory dost výkonné a navíc se prý dají přetaktovat na vysoké frekvence. V sídle společnosti Asus asi tuší, že převážná část majitelů těchto procesorů bude chtít především trhat světové rekordy, a tak pro ně připravili poměrně zajímavou nabídku základních desek. Zatím je ohlášeno osm modelů:

- P6X58D Premium (board) / 0222 (BIOS)
- P6TD Deluxe / 0209
- P6T Deluxe V2 / 0704
- P6T Deluxe / 1804
- P6T SE / 0608
- P6T / 0904
- Rampage II Extreme / 1639
- Rampage II GENE / 1033

Již z názvů Premium, Deluxe, či Extreme vyplývá, že všechny tyto desky budou nadstandardně vybaveny. Kvalitní zpracování, pasivní chlazení propojené heatpipes a neposlední řadě také BIOS, který umožní detailní nastavení veškerých hodnot. Asus se zatím nezmínil o cenách ani dostupnosti, každopádně na trh se tyto kousky dostanou nejdříve v roce 2010.

Zdroj: TCM
reklama