reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus uvádí LCD PG259QN: 360 Hz na Fast IPS

26.8.2020, Jan Vítek, aktualita
Asus uvádí LCD PG259QN: 360 Hz na Fast IPS
Společnost Asus brzy vyšle na trh nový monitor ROG Swift PG259QN, který se bude moci pochlubit především vysokou obnovovací frekvencí, a to konkrétně 360 Hz. Je tak jasné, že vysoké rozlišení od něj čekat nelze.
ROG Swift PG259QN od společnosti Asus bude mít pochopitelně rozlišení Full HD, které je na úhlopříčku 24,5 palce ještě adekvátní. Ovšem především odpovídá tomu, že monitor dosahuje obnovovací frekvence až 360 Hz, takže pokud ji máme být schopni nějak rozumně využít, nelze zároveň s ní využívat vysoké rozlišení, a to i s ohledem na možnosti rozhraní. 
 
 
Nový ROG Swift PG259QN, který se chystá na trh během září, je založen na panelu typu Fast IPS a chlubí se také odezvou 1 ms GtG, podporou HDR10 (ovšem max. jas je 400 nit) a také NVIDIA G-Sync. A nejde pouze o G-Sync Compatible, ale o opravdové G-Sync s potřebným procesorem.
 
 
Monitor využívá flexibilní stojan umožňující i nastavení výšky v rozsahu 120 mm a dále má rozhraní HDMI 2.0 a DisplayPort 1.4. A pouze DisplayPort zde nabídne obnovovací frekvenci 1 až 360 Hz, zatímco pro HDMI platí 24 až 240 Hz. 
 
ROG Swift PG259QN tak patří s ohledem na obnovovací frekvenci mezi dosud nejrychlejší monitory, které se budou hodit především pro fanoušky akčních a kompetitivních her. Je ale skutečně otázka, zda bude možné zaznamenat rozdíl mezi takovými 240Hz monitory a tímto modelem. Stejně tak zatím není známo, s jakou cenou přijde na trh. 

Zdroj: Asus


reklama