reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus uvádí na trh pár úsporných GeForce GTX 650

13.2.2013, Jan Vítek, aktualita
Asus uvádí na trh pár úsporných GeForce GTX 650
Společnost Asus včera oficiálně představila dvojici karet GeForce GTX 650, které označila za energeticky efektivní (označení je dle toho GTX 650-E) a vhodné pro sestavy i se slabými zdroji. Karty jsou založeny na 28nm GPU, které si společně...
Společnost Asus včera oficiálně představila dvojici karet GeForce GTX 650, které označila za energeticky efektivní (označení je dle toho GTX 650-E) a vhodné pro sestavy i se slabými zdroji. Karty jsou založeny na 28nm GPU, které si společně s dalšími součástkami, tedy hlavně paměťmi, nemá říci o více jak 60 W. Karta také nevypadá na to, že by nesla konektor PCIe pro přídavné napájení, takže by jí měl stačit samotný slot PCI Express x16.





K dispozici budou dvě verze karty, a to s 1 či 2 GB paměti typu GDDR5. Obě budou založeny na firemním designu PCB s komponentami Super Alloy Power, které se mají podílet na zajištění nižší spotřeby a také slibují dlouhou životnost. Patří mezi ně třeba kondenzátory s udávanou životností 50000 hodin.

Dále Asus udává, že lopatky ventilátoru na použitém chladiči jsou tvarovány tak, aby redukovaly nános prachu, i když osobně na nich tedy nic speciálního nevidím. Možná tím Asus myslel, že ventilátor se umí občas zatočit opačným směrem, aby prach z lopatek vysál.

Co se týče výkonu, pak v obou případech máme k dispozici GPU s 384 shadery pracující na 1071 MHz a dále 5000MHz paměti se 128bitovým rozhraním. Nabídku portů tvoří D-Sub, HDMI a DVI.

Zdroj: TZ Asus
reklama