reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus uvádí přenosné monitory napájené z USB

29.8.2013, Jan Vítek, aktualita
Asus uvádí přenosné monitory napájené z USB
Společnost Asus si připravila novou sérii přenosných monitorů MB168, kterým stačí pro provoz napájení z rozhraní USB 3.0 a to poslouží rovněž jako zdroj dat. Monitory Asus MB168 mají tloušťku pouze 8 mm a váží 800 gramů, přičemž jejich spotřeba...
Společnost Asus si připravila novou sérii přenosných monitorů MB168, kterým stačí pro provoz napájení z rozhraní USB 3.0 a to poslouží rovněž jako zdroj dat. Monitory Asus MB168 mají tloušťku pouze 8 mm a váží 800 gramů, přičemž jejich spotřeba čini 5 W, respektive 0 W v pohotovostním režimu.





Nové MB168 si můžeme vybrat buď s rozlišením 1920 x 1080, nebo také s nižším 1366 x 768. V obou případech tedy jde o poměr stran 16:9. Vedle USB 3.0 můžeme využít také USB 2.0, ale v takovém případě bude jas asi o něco nižší, neboť toto rozhraní dokáže poskytnout méně energie než jeho modernější verze.

Asus také chce design těchto monitorů přiblížit sérii Asus Zenbook, což dokazují soustředné kruhy na krytu displeje. Možnosti využití pak jsou velmi široké. Můžeme jej připojit k PC třeba jako prostý digitální fotorámeček, využít jej pro přehrávání filmů nebo na cestách pro rozšíření pracovní plochy.

Výrobce slibuje, že díky EzLink jsou nároky na výkon počítače minimální, neboť monitor samotný poskytne hardwarovou výbavu pro zpracování obrazu. Díky tomu může být k počítači najednou připojeno až pět těchto monitorů, stačí mít jen dostatečný počet volných portů. EzLink také dokáže detekovat okolní osvětlení a automaticky dle toho nastavit jas monitoru a také má vlastní senzor pro natočení obrazu.

Zdroj: techPowerUp.
reklama