reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus Vivo PC X: malé PC s výkonem i pro VR

4.1.2017, Jan Vítek, aktualita
Asus Vivo PC X: malé PC s výkonem i pro VR
Moderní VR systémy zatím velké vlny neudělaly, a to i přes snahu předních IT firem nabízet pro ně vhodné počítače či jednotlivý hardware. Nicméně jejich výkon se dá použít i na normálním monitoru, stejně jako v případě nového Vivo PC X.
Asus se chystá představit své hlavní novinky pro CES 2017 dnes ve 20:30 prostřednictvím konference Zennovation a dle jejího označení je celkem jasné, že ta se bude točit především kolem produktů Zen. Mezi ty však nespadá nové Vivo PC X, o němž jsme se tak dozvěděli už nyní. Spadá mezi malé počítače, i když není tak malý, jako miniaturní NUC a podobné. To by ostatně těžko mohl nabídnout výkon, který bude stačit i na hraní s VR headsetem.





Asus Vivo PC X má vážit "akorát pod pět liber", čili méně než dva a čtvrt kilogramu a jedná se o počítač v tenké skříni, jejíž rozměry můžeme zhruba odhadnout na 25 x 25 x 8 cm. Pokud ji položíme na úzkou hranu, rozhodně nám na stole nezabere moc místa, ale provozovat ji budeme moci i v daleko stabilnější poloze, jak ukazují následující fotografie.





Výkon tomuto počítači dodá procesor Intel Core i5 z generace Kaby Lake, ale nebylo uvedeno, jestli půjde o desktopový, nebo mobilní model. Stejně tak není jasné, jakou verzi karty Nvidia GeForce GTX 1060 tu máme, zda 3GB, 6GB nebo mobilní 6GB. Mezi známé specifikace patří ještě kapacita paměti RAM, která je standardně 8 GB a pak tu je 512GB SSD, což bude nejspíše maximální kapacita.

Co se týče chlazení, Asus dle svých slov využil "speciální chladicí systém s heatpipe", což budou nejspíše nějaké chladiče poblíž zadních průduchů profukované radiálními ventilátory. Uvnitř samotného PC nebude zdroj, což ukazuje na využití mobilního procesoru a grafiky, neboť bude zapotřebí externí adaptér. Vedle jeho kulatého konektoru tu máme dva porty HDMI plus jeden DisplayPort, dále tři audio konektory, dva USB 3.0, síťový RJ-45 pro Ethernet a čtyři USB 3.1, ale to budou pravděpodobně USB 3.1 Gen1, čili USB 3.0. A nebo také ne. Detailní specifikace se dozvíme možná až v březnu, kdy má toto PC přijít na trh se základní cenou 799 USD.

Zdroj: Hexus.net
reklama