reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus VivoMini: nová levná miniPC přijdou v listopadu

1.10.2014, Jan Vítek, aktualita
Asus VivoMini: nová levná miniPC přijdou v listopadu
Letos na podzim se dočkáme příchodu nových levných minipočítačů Asus VivoMini, jež budou založeny na procesorech Haswell a nabídnou alternativu pro klasické Intel NUC. Očekávat pak můžeme cenu od 149 USD.
Svou úvodní cenou se tak Asus VivoMini zařadí mezi levné miniaturní počítače, jež můžeme považovat za moderní nástupce původních nettopů zkřížený s barebone. Ovšem s cenou to možná nebude tak jednoduché. Pro americké zákazníky by mělo platit oněch zmíněných 149 USD, ovšem mluvčí Asusu se prý měla zmínit, že ve Velké Británii bude VivoMini stát mezi 199 a 289 librami, což je velký nepoměr, však 149 USD není ani 100 liber. Uvidíme tedy, čeho se nakonec dočkáme.





Základní verze s nejnižší cenou ponese procesor Intel Celeron 2957U z generace Haswell a že půjde o barebone, tak nemůžeme očekávat plně funkční počítač. Pro zajištění jeho funkčnosti budeme muset přikoupit ještě paměti a nějaké úložné zařízení. Pro paměťové moduly jsou připraveny dva sloty SO-DIMM, jež pojmou až 16 GB. A podobně jako v případě Intel NUC tu pak máme jeden konektor mSATA a pak dva miniPCIe pro poloviční kartu a další v plné velikosti.





Model s procesorem Celeron následně doplní další, které nabídnou vyšší výkon procesorů Core i3-4030U a Core i5-4210U. Nabídka portů a rozhraní se skládá ze čtyř USB 3.0, čtečky karet SD, konektoru pro sluchátka s mikrofonem a pak tu jsou v plné velikosti HDMI, DisplayPort a nakonec Ethernet.

Celý počítač má rozměry 124 x 124 x 43 mm.

Zdroj: Hexus.net
reklama