reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus VivoMini VC65 a VC65R: mini PC pro až 4 disky

1.2.2016, Jan Vítek, aktualita
Asus VivoMini VC65 a VC65R: mini PC pro až 4 disky
Společnost Asus si připravila nová miniaturní PC VivoMini VC65 a VC65R, která mohou nést více pevných disků či SSD nebo také optickou mechaniku. Nejde tedy o nejmenší modely, ale je k tomu důvod.
Na trh se tedy dostává nová série Asus VivoMini VC65, která se skládá ze základního modelu VC65 a VC65R. Tato nová PC jsou určena pro domácnosti a kanceláře a přichází vybavena i desktopovými procesory šesté generace Intel Core, čili Skylake. VivoMini VC65R nabídne také podporu zapojení až čtyř 2,5" disků nebo SSD v polích RAID, díky čemuž si z něj můžeme vytvořit třeba malý domácí souborový server. Výhodou také je integrovaný napájecí adaptér, díky němuž nám k přivedení napětí postačí prostý kabel. A samozřejmostí je také podpora montážního systému VESA.





VivoMini VC65 Series patří mezi počítače s objemem poddva litry, které se zařazují po bok již existujících modelů, a to VM62N, VM62, VM60, VM42, VM40B, VC62B, VC60V a VC60. Verze VC65 a VC65R by se od sebe měly lišit pouze v tom, že R podporuje RAID a jinak by obě měly být k dostání v nízké i vysoké (respektive tenké a tlusté verzi). Buď se do ní tedy vejdou pouze dvě 2,5" zařízení, nebo ta plus tenká optická mechanika, nebo dvě další 2,5" zařízení. To bude záviset na konečném provedení.





Co se týče designu, Asus zde využívá hlavní motiv z produktů Zen, čili své logo uprostřed plochy s vybroušenými soustřednými kruhy. Jinak si je můžeme objednat jako hotová PC nebo jako barebone bez disků a operační paměti, díky čemuž si můžeme vybrat i operační systém a nikdo nám nenutí Windows.





Co se týče hardwarové výbavy, mezi nejlepší procesor patří Core série T o frekvenci 2,8 GHz, což je i5-6400T a dále tu máme šest portů USB 3.0, čtečku karet 4 v 1, obrazové HDMI, DisplayPort, D-Sub a pro připojení třeba pokladny rovněž sériové porty. K zabezpečení napomůže otvor pro zámky Kensington a spojení zajistí Ethernet a Wi-Fi 802.11ac s aplikacemi ASUS Media Streamer a Remote Go! Výrobce slibuje, že v klidu hluk počítače nepřekročí 21 dB a v zátěži maximálně 35 dB.

Zdroj: TZ Asus
reklama