reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Atari chystá návrat do světa herního hardware

18.1.2017, Jan Vítek, aktualita
Atari chystá návrat do světa herního hardware
Značka Atari už dnes leckomu moc neřekne, ale v 80. letech šlo o velice známého výrobce osobních či domácích počítačů, pro jehož stroje byla vyvinuta celá řada známých her. Nyní chce Atari na tuto slavnou minulost navázat, ale jakým způsobem?
Je zřejmé, že nemůžeme očekávat kompletně nový a nevídaný hardware, který by konkuroval tomu nejlepšímu hernímu železu. Nasnadě by pak bylo uvažovat třeba o nějaké konzoli založené na výkonném SoC s jádry ARM, který dnes může dodat i třetí strana, jako například společnost NVIDIA.





Nicméně ani to asi nebude pravda vzhledem k tomu, že Atari mluví o zařízení GameBand. Zobrazené ruce se zaťatými pěstmi tak nejsou jen symbolem opětovného povstanutí značky Atari, ale také toho, že půjde o nositelnou elektroniku. Takže ne, o opravdový comeback firmy Atari se jednat nebude, jako spíše o snahu vyždímat co nejvíce peněz z její zašlé slávy.





Co dalšího se tak zatím dozvíme? Bulletin firmy Atari mluví o "zbrusu novém herním hardwaru", který nám umožní "hrát klasické tituly z počítačů Atari zcela jiným způsobem". Jakým přesně, to se dozvíme 1. února. Lze ale předpokládat, že půjde o něco podobného jako Minecraft GameBand, kterýžto náramek obsahuje mobilní verzi dané hry, naše uložené světy a launcher kompatibilní s Mac OS, Windows i systémy Linux. Samotný GameBand s Minecraftem obsahuje malý LED displej zobrazující různé informace a animace.

GameBand pro Atari tak bude pravděpodobně obsahovat nějaký emulátor pro Windows a možná další systémy, plus uložené hry, které si díky němu budeme moci zahrát.

Zdroj: Hexus.net
reklama