reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Autodesk nabídne svůj software školám zdarma

2.12.2014, Jan Vítek, aktualita
Autodesk nabídne svůj software školám zdarma
Společnost Autodesk včera oznámila, že poskytne svůj software zdarma studentům a akademickým institucím po celém světě. Navazuje tím na svou předchozí iniciativu, která se však týkala pouze Spojených států.
Autodesk tedy již dříve zpřístupnil svůj software zdarma studentům středních škol, a to v rámci programu ConnectED spuštěného prezidentem Obamou. Nyní tak stejná nabídka platí pro školy po celém světě, a tedy i pro jejich studenty a učitele. Ti budou moci zdarma využívat software jako AutoCAD, Sktechbook, 3D Studio Max, Maya a další. Autodesk udává, že to platí pro přibližně 100 jeho produktů, které bude moci využívat na 680 milionů studentů a učitelů v celkem 800.000 školách ve 188 zemích. Platnost licence nebude omezena jen na školní počítače, ale i na vlastní PC studentů a učitelů.





Firma uvádí, že jejím záměrem je připravit další generaci pracovníků na nové výrobní a konstrukční techniky a mluví o jisté "další fázi" průmyslu, jak udává Carl Bass, CEO Autodesku.





Autodesk samozřejmě doufá i v to, že studenti zůstanou posléze věrni jeho softwaru i ve svém profesním životě, kdy už pochopitelne budou využívat (nebo by měli) placené kopie. Nicméně je jasné, že tato nabídka je výhodná pro obě strany a Autodesk nechce zůstat stranou ve světě, ve kterém jiné firmy nabízí studentům a vzdělávacím institucím různé výhody. Příkladem budiž Microsoft a jeho Office 365. Otázkou nyní je, jak na to bude reagovat společnost Adobe, která je nejbližším soupeřem Autodesku. Ta také má v nabídce různé slevy, ale že by nabízela svůj software rovnou zdarma, to ne.

Více se o nabídce firmy Autodesk a možnosti bezplatně získat její software dozvíte zde.

Zdroj: Hexus.net
reklama