reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Autopilot Tesly jel moc rychle, majitel dostal pokutu

21.10.2015, Jan Vítek, aktualita
Autopilot Tesly jel moc rychle, majitel dostal pokutu
Jeden z majitelů vozidla Tesla Model S se příliš spolehl na funkci Autopilot, která umí automobil do jisté míry sama řídit a nakonec z toho byla pokuta za rychlou jízdu. Je tedy vidět, že tato funkce má daleko k dokonalosti.
Řidič tedy dostal pokutu za rychlou jízdu, ačkoliv vůbec neměl ruce na volantu a nohy na pedálech. Funkce Autopilot, kterou byly vybaveny Model S a Model X, má být dle Elona Muska zajistit bezpečí lidí, ovšem o pokutách za překročení limitu nebylo řečeno nic.




Tesla Model S

Autopilot dále vylepšuje automatické funkce Modelu S a X a dokáže ovládat rychlost těchto vozů a udržovat je v pruhu, nebo dokonce i přejíždět mezi pruhy. Má tak sloužit k tomu, aby automobil dokázal na dálnicích jezdit sám víceméně bez zásahu řidiče, který by měl řešit jen různé neočekávané situace. Řidič se ale pochopitelně nemůže vymlouvat na Autopilota, však dle platné legislativy je to právě on, kdo má řídit auto a tak ruce sundané z volantu jsou pouze a jen na jeho zodpovědnost. Na vrub řidiče šlo tedy i to, že auto jelo v 60mílovém úseku rychlostí 75 mil za hodinu.


V přiloženém videu o této události mluví majitel auta (přeskočte na čas 12:45), ovšem samotné udělování pokuty zachyceno není. Nyní tedy je na Tesle, aby se postarala o nápravu, aby už pokuty za rychlost nehrozily. K tomu ostatně slouží systém zpětné vazby, v jehož rámci Autopilot neustále odesílá různá data přímo výrobci. Půjde nejspíše jen o chybu v mapách, kde má Autopilot zanesen špatný limit. Nedokáže totiž jako systém firmy Google číst okolní značky.

Zdroj: KitGuru

reklama