reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Autor procesorů Zen odešel do Tesly

29.1.2016, Jan Vítek, aktualita
Autor procesorů Zen odešel do Tesly
Jim Keller pracoval pro společnost AMD už dvakrát, poprvé tvořil procesory generací K7 a K8 a pak se do AMD vrátil, aby vedl vývoj chystané procesorové generace Zen. Jeho úloha již skončila, a tak z AMD odešel a nyní již víme, že do Tesly.
Procesorový architekt Jim Keller se tedy stal pracovníkem automobilové firmy Tesla, a to na pozici viceprezidenta divize Autopilot Hardware Engineering. Bude mít tedy na starosti vývoj hardwaru pro autonomní řízení vozů Tesla, což samotná tato firma již potvrdila. Dodala také, že jí pomůže vyrobit "nejbezpečnější a nejpokročilejší autopilotový systém na světě".





Jim Keller tak po několikaměsíční pauze odchází z AMD přímo do Tesly a my nemáme důvod nevěřit tomu, že se opět chystá odvést velice kvalitní práci. I když na tu si v případě procesorů Zen musíme ještě počkat. Tuto procesorovou architekturu navrhl právě především Keller, jenž ještě v minulém roce pracoval v AMD jako Chief Architect of Microprocessor Cores. S jeho pomocí se také tvořily celé roadmapy pro vývoj procesorů AMD a dalšího hardwaru, a to až do loňského podzimu, kdy jeho práce skončila, neboť měl prostě hotovo a jeho služby už nebyly zapotřebí. Ještě předtím pracoval na vývoji SoC Apple A4 a A5 a před nimi pracoval opět v AMD na K7 a K8, jak už bylo řečeno.





V říjnu minulého roku se spekulovalo o tom, do čeho dalšího se Jim Keller pustí a zvěsti říkaly, že se v Austinu stane vedoucím pracovníkem výzkumného a vývojového týmu, který v Samsungu pracuje na procesorech. To se ale očividně nestalo.

Co se týče palubních počítačů ve vozech Tesla, ty aktuálně využívají SoC od NVIDIE, která jsou založena na architektuře ARM, ale to se může s Kellerovým příchodem změnit. Pracovat bude po boku lidí jako Doug Field a Rich Heley, které Tesla už dříve přetáhla od firmy Apple.

Zdroj: Hexus.net
reklama