reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AVG uvolňuje AVG Anti-Virus Free Edition 8.0

23.4.2008, Marek Štelčík, aktualita
AVG uvolňuje AVG Anti-Virus Free Edition 8.0
Společnost AVG Technologies, dodavatel bezpečnostního software, vypouští AVG Anti-Virus Free Edition 8.0. Tato bezplatná edice má samozřejmě oproti placené verzi omezeny některé funkce. Na druhé straně společnost věří, že poskytuje plnohodnotnou...
Společnost AVG Technologies, dodavatel bezpečnostního software, vypouští AVG Anti-Virus Free Edition 8.0. Tato bezplatná edice má samozřejmě oproti placené verzi omezeny některé funkce. Na druhé straně společnost věří, že poskytuje plnohodnotnou ochranu počítače před viry a spyware. Společnost dodává, že bylo zcela přepracované jádro programu. AVG Free Edition 8.0 je určena pouze pro soukromé a nekomerční použití v jednom domácím počítači, bude k dispozici v anglickém, později i v japonském (což se nás zřejmě netýká) jazyce a firma pro ni nezajišťuje technickou podporu. Ke stažení bude uživatelům k dispozici od zítřka.



Bezplatná edice tak obsahuje funkci AVG Search-Shield pracující s internetovými vyhledávači Google, Yahoo! a MSN. Ta je součástí technologie LinkScaner, kterou firma AVG Technologies zařadila do svého bezpečnostního systému po loňské akvizici americké firmy Exploit Prevention Labs. Ve srovnání s bezplatně poskytovanou verzí 7.5 obsahuje verze 8.0 vedle antiviru i antispyware a dále nabízí údajně lepší detekční schopnosti, efektivnější heuristickou analýzu a možnost nastavit prioritu testu v jeho průběhu. Chybět nemá ani možnost eliminace potenciálně nežádoucích programů a cookies, což dříve obsahovaly pouze komerční verze. Aktualita nabývá i u nás na významu, neboť AVG patří dle statistik k nejvíce stahovaným programům.

Zdroj: TZ AVG
reklama