reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Axiomtek uvádí výkonnou desku Pico-ITX i s Core i7

12.2.2014, Jan Vítek, aktualita
Axiomtek uvádí výkonnou desku Pico-ITX i s Core i7
Axiomtek si připravil zajímavou základní desku, která tvoří základ pro velmi výkonný a přitom malý počítač. Jde o PICO880 určenou pro procesory Intel Core 4. generace, a to včetně modelů Core i7.
Axiomtek svou PICO880 označuje za světově nejvýkonnější desku formátu Pico-ITX, který má rozměry 100 x 72 mm, čili v porovnání s Mini-ITX o rozměrech čtverce s hranou 170 mm jde o výrazně menší plochu. Na ní se přitom nachází dost místa na potřebné komponenty i rozhraní, a to především procesor Core i7, i5, i3 či Celeron z generace Haswell, i když výrobce musel nedostatek místa vyřešit s pomocí dalšího napojeného plošného spoje.





Takováto deska musí pochopitelně využít každý volný prostor, neboť i malé konektory v podobě RJ-45 nebo Display Port zaberou poměrně velkou část. Deska samotná má přitom vydržet pracovat v širokém teplotním rozmezí, a to od -20°C do 70 °C. Vybavena je jedním slotem pro PCI Express Mini Card s podporou mSATA, a to pro kartu plné velikosti, vedle níž je tu také jeden slot pro DDR3L SO-DIMM s podporou až 8GB modulu.





Do standardní výbavy hlavní desky pak patří jeden USB 2.0, podpora Intel AMT 9.5 (Active Management Technology pro vzdálenou správu), jedno rozhraní SATA 6 Gbps, 1Gbps Ethernet s podporou Wake on LAN, RPL/PXE, DisplayPort a LVDS. Dále tu máme na přídavné desce čtyři porty USB 3.0, stejně tolik USB 2.0, jeden PCI Express x1, jeden DisplayPort, dva UART, stavové LED a vypínač, přičemž přídavné desky jsou dvě - AX93275 a AX93276 i s RS-232/422/485.





Co se týče napájení, pak postačí pouze +12V DC zdroj, což umožní tuto desku snadno využít i v automobilových systémech. Zajištěna je také podpora systémů Windows 7 a 8 a na trh se toto řešení dostane v březnu.





Zdroj: techPowerUp
reklama