reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Axis Q3709-PVE: kopulová kamera s 3x 4K

23.4.2015, Jan Vítek, aktualita
Axis Q3709-PVE: kopulová kamera s 3x 4K
Známý výrobce dohledových kamer, společnost Axis, si připravila novou IP kameru Q3709-PVE, která je kopulového typu a vybavena je rovnou třemi snímači s rozlišením 4K. Dokáže tak detailně pokrýt široký prostor kolem sebe.
Síťová kamera AXIS Q3709-PVE má tedy tři 4K snímače a může pracovat v interiérech i exteriérech, kde dokáže pokrýt prostor v úhlu 180°. Výrobce také slibuje, že streamovaný obraz bude plynulý a bez trhání, a to ve snímkovací frekvenci až 30 FPS. Jedná se o vůbec první model v řadě Axis Q37, který je určen především pro nasazení v městských dohledových systémech, logistických centrech, na letištích a nádražích.





Axis slibuje snadnou instalaci a provoz nenáročný na náklady. Objektivy není třeba zaostřovat a co se týče krytu, ten je možné snadno přelakovat, aby kamera svým vzezřením dobře zapadla do zvoleného prostředí. Pouzdro ji přitom ochrání před deštěm, sněhem i sluncem.

Kamera poskytuje přehled v úhlu 180° s rozlišením až 33 megapixelů. Nabízí streamované video s parametry 3 × 4K při 30 snímcích za sekundu nebo 3 × 11 megapixelů při 20 snímcích za sekundu. Její kryt má třítu ochranného krytí IP66 a NEMA 4X a také je odolný proti vandalismu se stupněm ochranného krytí IK10. Samozřejmostí je podpora napájení Power over Ethernet (PoE+) a funkce pro detekci pohybu a alarm v případě neoprávněné manipulace.

Podporován je také místní záznam videa na lokální úložiště a řešení AXIS Camera Application Platform, AXIS Video Hosting System a ONVIF. Kamera samotná má být dostupná ještě v tomto čtvrtletí, a to za doporučenou cenu 61.000 Kč.

Zdroj: TZ Axis
reklama