reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Axis uvádí novou řadu IP kamer P13 s podporou HD videa

14.5.2009, Jan Vítek, aktualita
Axis uvádí novou řadu IP kamer P13 s podporou HD videa
Společnost Axis Communications se přihlásila s novými síťovými kamerami řady Axis P13, které mají vynikat podporou denního a nočního řežimu i HD videa ve formátu H.264. Kamery se také mají jednoduše instalovat a nabídnou "asistenta ostření",...
Společnost Axis Communications se přihlásila s novými síťovými kamerami řady Axis P13, které mají vynikat podporou denního a nočního řežimu i HD videa ve formátu H.264. Kamery se také mají jednoduše instalovat a nabídnou "asistenta ostření", funkce vzdáleného zaostřování a pixel counter.


Axis P1344

Dle Erika Frännlida (ředitel pro Product Management v Axis Communications) se zvláště tato řada hodí pro zajištění dohledu nad vládními budovami, obchody, letišti, vlakovými nádražími a podzemními dráhami.

Nová řada se skládá z modelů Axis P1343 s rozlišením SVGA, Axis P1344 má rozlišení 1 Mpix a HDTV 720p a nakonec Axis P1346 má rozlišení 3 Mpix a podporu HDTV 1080p. Vše je v souladu s normami SMPTE pro rozlišení, barevné podání a snímkovou frekvenci. Posledně jmenovaná kamera má také systém přesného řízení clony P-Iris a zachovává si zpětnou kompatibilitu s clonou DC. Podporuje i vícenásobné streamování, díky čemuž se můžeme dívat jednak na celkový obraz a pak zároveň i na přiblížené detailní záběry.

Mezi další vlastnosti kamer patří podpora karet SD/SDHC pro lokální ukládání záznamů a kromě formátu H.264 kamery dovolují přenášet obraz také v MJPEG a umí se napájet pomocí technologie Power over Ethernet. Jako software se zde uplatní klasický Axis Camera Station a vedle něj i řada dalších aplikací v rámci programu Application Development Partner.

Na trh se tyto novinky dostanou ve třetím čtvrtletí tohoto roku, takže si na ně budeme muset ještě nějakou tu dobu počkat.

Zdroj: TZ Axis Communications
reklama